Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
geroosterde zoete aardappels kopiëren

Geroosterde zoete aardappels met harissayoghurt

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 15 min. bereidingstijd

De zachte smaak van de zoete aardappels kan wel wat pit gebruiken: kom maar op met die harissa!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de harissa

De zachte smaak van de zoete aardappels kan wel wat pit gebruiken: kom maar op met die harissa!

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Prik de zoete aardappels overal in met een klein mes. Zet de aardappels op een bakplaat in het midden van de oven en bak 1 uur en 45 minuten – 2 uur, afhankelijk van de grootte. De aardappels zijn gaar wanneer ze een beetje meegeven als je erop duwt.

  2. 2. Bak intussen voor de harissa de rode pepers 2-3 minuten in 3 cm olijfolie tot ze bijna verbranden (ze kunnen een beetje spatten, het inprikken voorkomt dat ze knappen). Leg ze in een kom, dek goed af met vershoudfolie en laat helemaal afkoelen.

  3. 3. Verwijder het vel van de rode pepers. Halveer ze in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Maal het vruchtvlees met de knoflook, het komijnzaad en het korianderzaad in een vijzel glad. Roer de azijn erdoorheen. Roer er zoveel olie doorheen tot een gladde pasta ontstaat. Roer de gehakte koriander erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.

  4. 4. Meng de yoghurt met 2 volle el harissa. Rooster het sesamzaad, de pompoenpitten en de hazelnoten licht goudbruin in een droge pan. Breng op smaak met zout en laat afkoelen. 5 Snijd de aardappels in de lengte in en leg ze op borden. Verdeel 1 el harissayoghurt over elke aardappel en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het notenmengsel en de korianderblaadjes eroverheen.

Per portie: 375 kcal | 52 g koolhydraten | 7 g eiwit | 13 g vet

© olive Magazine/Immediate Media Foto’s: Ant Duncan Receptuur: Dan Doherty Food styling: Katy Greenwood Styling: Oliva Wardle

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!