Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Prik de zoete aardappels overal in met een klein mes. Zet de aardappels op een bakplaat in het midden van de oven en bak 1 uur en 45 minuten – 2 uur, afhankelijk van de grootte. De aardappels zijn gaar wanneer ze een beetje meegeven als je erop duwt.

2. Bak intussen voor de harissa de rode pepers 2-3 minuten in 3 cm olijfolie tot ze bijna verbranden (ze kunnen een beetje spatten, het inprikken voorkomt dat ze knappen). Leg ze in een kom, dek goed af met vershoudfolie en laat helemaal afkoelen.

3. Verwijder het vel van de rode pepers. Halveer ze in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Maal het vruchtvlees met de knoflook, het komijnzaad en het korianderzaad in een vijzel glad. Roer de azijn erdoorheen. Roer er zoveel olie doorheen tot een gladde pasta ontstaat. Roer de gehakte koriander erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.

4. Meng de yoghurt met 2 volle el harissa. Rooster het sesamzaad, de pompoenpitten en de hazelnoten licht goudbruin in een droge pan. Breng op smaak met zout en laat afkoelen. 5 Snijd de aardappels in de lengte in en leg ze op borden. Verdeel 1 el harissayoghurt over elke aardappel en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het notenmengsel en de korianderblaadjes eroverheen.

TIP: Wil je liever een stap overslaan? Dan kun je de harissayoghurt ook maken met kant-en-klare harissa – de Arabische peperpasta is onder andere te koop bij de Turkse of Marokkaanse supermarkt. De harissayoghurt die je overhoudt, blijft een aantal dagen houdbaar in de koelkast.

Per portie: ca. 375 kcal
7 g eiwit | 13 g vet | 52 g koolhydraten

© olive Magazine/Immediate Media Foto’s: Ant Duncan Receptuur: Dan Doherty Food styling: Katy Greenwood Styling: Oliva Wardle