
Aardappels met groene harissa en yoghurt
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bereiding
1. Rooster voor de groene harissa het komijn -en korianderzaad in een droge koekenpan. Doe het in een vijzel, laat afkoelen en maal het grof. Doe het mengsel in een keukenmachine.
2. Voeg de lente-ui, de jalapeño’s, de koriander, de peterselie, de knoflook, het sap en de schil van de citroen, de olijfolie, zout en peper toe en mix het glad. Voeg een scheutje water toe als het mengsel te dik is.
3. Verhit de boter en de olie in een grote koekenpan. Leg de gebakken aardappels op een grote snijplank en plet ze met de platte kant van een mes. Voeg het komijnzaad, de kurkuma, het mosterdzaad en de gekneusde knoflooktenen toe aan de koekenpan en bak ze ca. 1 minuut. Voeg de aardappels toe en schep goed om. Bak 10-15 minuten op middelhoog vuur tot de aardappels krokant zijn.
4. Verwijder de knoflooktenen en breng de aardappels op smaak met zout en peper. Kiep de aardappels op een bord en verdeel de harissa en de yoghurt erover.
Aardappels koken
Aardappelen koken en bereiden lijkt makkelijk, maar je moet toch net even weten hoe het moet. Want hoelang moet je aardappels koken om ze perfect beetgaar te krijgen? Moet je ze eerst goed schoonmaken en in stukken snijden? En kun je aardappels met uitlopers eten? Moet het water van tevoren eerst koken of juist niet? Kortom, genoeg om te leren over de beste manier van je aardappels koken. Lees snel verder om daarachter te komen!
Hoelang aardappels koken?
Misschien wel de belangrijkste vraag, want op deze manier hebben ze de perfecte gaarheid voor het verder bereiden van je aardappels. Voor een perfecte gaarheid kook je vastkokende aardappels 20 minuten in kokend water. Kruimige aardappels zijn net wat sneller gaar. Die kook je in een 15 tot 20 minuten beetgaar.
Aardappels koken: zo doe je dat
Laten we aan de slag gaan! Wij vertellen je stap voor stap hoe jij het beste je aardappels kunt koken.
- Vul een kookpan met water. Voeg hier een snufje zout aan toe en breng aan de kook.
- Maak in de tussentijd je aardappels schoon: was ze onder stromend water en verwijder de schil met een dunschiller. Dit is geen must; de schil is in principe gewoon eetbaar.
- Snijd de aardappels vervolgens in de gewenste grootte en voeg toe aan het kokende water in de pan. Laat ze vervolgens ca. 20 minuten koken, afhankelijk of ze vastkokend of kruimig zijn.
Wil je zeker weten dat ze gaar zijn? Prik er dan met een mes of vork in. Wanneer dit geen moeite kost, zijn ze goed gaar.