Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Zalm met harissa en saffraanboter

Zalm met harissa en saffraanboter

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Lekker voor erbij:
Couscous met granaatappel: wel 400 g couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in kokend water met wat zout. Meng de couscous met 4 el olijfolie, het sap van 1 citroen, 1 fijngehakt bosje koriander en de pitjes van 2 granaatappels. 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op de grillstand. Snijd de zalm in 8 moten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de knoflook met het paprikapoeder, het komijnpoeder, de harissa, de citroenschil en de olijfolie. Meng het citroensap met 1 plukje saffraan.

  2. Verdeel het harissamengsel over de zalm en bedruppel met het citroensap. Gril de zalm ca. 10 minuten onder de grill in de oven of tot hij stevig aanvoelt.

  3. Meng intussen 1 plukje saffraan met de gesmolten boter. Laat even staan zodat de saffraan zijn kleur kan afgeven. Serveer de zalm bestrooid met de koriander en het amandelschaafsel. Druppel de saffraanboter over de zalm. Serveer de yoghurt apart erbij. Lekker met couscous met granaatappel.

Per portie: 276 kcal | 1 g koolhydraten | 26 g eiwit | 19 g vet

©olive Magazine/Immediate Magazine Foto’s: Myles New Receptuur: Lulu Grimes, Janine Ratcliffe Styling: Katie Cecil Foodstyling: Sal Henley

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (8 stemmen)