Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Zalm met harissa en saffraanboter

Zalm met harissa en saffraanboter

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op de grillstand. Snijd de zalm in 8 moten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de knoflook met het paprikapoeder, het komijnpoeder, de harissa, de citroenschil en de olijfolie. Meng het citroensap met 1 plukje saffraan.

  2. Verdeel het harissamengsel over de zalm en bedruppel met het citroensap. Gril de zalm ca. 10 minuten onder de grill in de oven of tot hij stevig aanvoelt.

  3. Meng intussen 1 plukje saffraan met de gesmolten boter. Laat even staan zodat de saffraan zijn kleur kan afgeven. Serveer de zalm bestrooid met de koriander en het amandelschaafsel. Druppel de saffraanboter over de zalm. Serveer de yoghurt apart erbij. Lekker met couscous met granaatappel.

Per portie: 276 kcal | 1 g koolhydraten | 26 g eiwit | 19 g vet

©olive Magazine/Immediate Magazine Foto’s: Myles New Receptuur: Lulu Grimes, Janine Ratcliffe Styling: Katie Cecil Foodstyling: Sal Henley

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)