Zalm met harissa en saffraanboter
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor op de grillstand. Snijd de zalm in 8 moten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de knoflook met het paprikapoeder, het komijnpoeder, de harissa, de citroenschil en de olijfolie. Meng het citroensap met 1 plukje saffraan.
Verdeel het harissamengsel over de zalm en bedruppel met het citroensap. Gril de zalm ca. 10 minuten onder de grill in de oven of tot hij stevig aanvoelt.
Meng intussen 1 plukje saffraan met de gesmolten boter. Laat even staan zodat de saffraan zijn kleur kan afgeven. Serveer de zalm bestrooid met de koriander en het amandelschaafsel. Druppel de saffraanboter over de zalm. Serveer de yoghurt apart erbij. Lekker met couscous met granaatappel.