Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

Cover voor Pittige gevulde puntpaprika

Pittige gevulde puntpaprika

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Halveer de paprika’s in de lengte en laat aan beide helften een stuk van de steel zitten. Leg de paprika’s in een ovenschaal en bedruppel ze met de olijfolie.

  2. Snijd de chorizo in plakjes. Maak de lenteuitjes schoon en snijd ze in ringen. Giet de rijst af en laat hem uitlekken. Meng de chorizo en de lente-ui door de rijst en breng op smaak met zout en peper.

  3. Schep het rijstmengsel in de paprika’s en rasp er de parmezaan overheen. Bak het geheel ca. 15 minuten in de oven.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Janneke Duister
Servies etc.: Eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (2 stemmen)

Lees verder onder de advertentie