Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
puntpaprika

Gevulde puntpaprika’s

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Pel en snipper de ui. Fruit hem in de olie. Voeg de trostomaatjes toe, breng het geheel aan de kook en laat het in ca. 10 minuten inkoken tot een saus. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.

  2. 2 Maak de paprika’s schoon, snijd ze in de lengte open en verwijder eventueel de zaadlijsten. Snijd de basilicum fijn en meng hem door de ricotta. Breng op smaak met zout en peper. Vul de paprika’s met het mengsel en druk ze weer dicht.

  3. 3 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de bloem met het ei, 100 ml koud water en een snufje zout tot een beslag. Verwarm de frituurolie tot 180 °C.

  4. 4 Giet de rijst af en laat hem droogstomen. Meng de rijst met de helft van de saus. Haal de paprika’s door het beslag en frituur ze in ca. 3-4 minuten goudbruin. Serveer met de rijst en wat extra saus.

Per portie: 619 kcal | 72 g koolhydraten | 16 g eiwit | 29 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)