Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

Recepten voor burrito's: Burrito met kip en koriander

Burrito’s maken: de lekkerste recepten

Profielfoto van LotusLotus van Overveldt

Lekker, voedzaam en eindeloos variëren. Met deze toverwoorden heb je een burrito wel omschreven. Deze opgerolde tortilla’s zijn ook nog eens makkelijk om mee te nemen. Probeer deze heerlijke recepten voor burrito’s maar eens uit!

Lees verder onder de advertentie

Recepten voor burrito’s

Een burrito is een goedgevulde wrap van een grote tarwetortilla gevuld met gekruide kip, gekookte rijst, bonen, mais, groenten en kaas. Een burrito vouw je strak in folie en bak je even rondom in de pan zodat hij warm en knapperig wordt. Voor het serveren snijd je de wrap schuin doormidden zodat de vulling mooi zichtbaar wordt. Je hebt ze in alle soorten en maten, tijd om onze favoriete recepten voor burrito’s met je te delen!

Wist je trouwens dat ‘burrito’ Spaans is voor ‘ezeltje’, omdat een burrito, net als een pakezel, veel verschillende dingen (ingrediënten) kan ‘dragen’?

Tip!

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Burrito recepten

Burrito's met witte bonen, spinazie en geitenkaas

Burrito’s met witte bonen, spinazie en geitenkaas

Een burrito zonder bonen is natuurlijk geen waardig, Mexicaans gerecht. Deze variant met witte bonen geeft een super smeuïge bite en is hemels in combinatie met de geitenkaas. Buen provecho!

Naar het recept
mexican style burrito

Mexican style burrito

Met de nieuwe Moroccan style Harissa saus, Mexican style Chipotle saus en Jamaican style Habanero saus van Calvé proef je pepers van over de hele wereld. Van mild tot medium en hot, deze sauzen zijn voor liefhebbers van pepers.

Naar het recept
Recepten voor burrito's: Burrito met kip en koriander

Burrito met kip en koriander

Dit is misschien wel één van onze favoriete recepten voor burrito’s, een topcombinatie als je het ons vraagt: kruidige kip en frisse koriander. Samengerold in een tortilla, gegrild en daarna ook nog eens gedipt in romige crème fraîche: wat wil je nog meer?!

Naar het recept
Burrito bowl met harissa-garnalen

Burrito bowl met harissa-garnalen

In dit recept ontbreekt de tortilla, maar heb je wél alle lekkere vulling van een burrito. Daarnaast is deze bowl ook nog eens lichter dan een klassieke burrito, waardoor je hem als lichte avondmaaltijd of vullende lunch kunt eten.

Naar het recept
sushiburrito's

Sushi burrito’s

Echte fusion: Japanse sushi met Mexicaanse burrito’s. Deze sushiburrito’s hebben alle lekkere ingrediënten van sushi, maar kun je zonder stokjes zo uit de hand als een burrito eten.

Naar het recept
Burrito's met witte bonen, spinazie en geitenkaas

Burrito’s met witte bonen, spinazie en geitenkaas

Een burrito zonder bonen is natuurlijk geen waardig, Mexicaans gerecht. Deze variant met witte bonen geeft een super smeuïge bite en is hemels in combinatie met de geitenkaas. Buen provecho!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie (+ extra voor invetten)
  • 4 tenen knoflook
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 blik limabonen (à 400g, uitgelekt en afgespoeld)
  • 250 g spinazie
  • zout
  • zwarte peper
  • 0.5 el citroensap
  • 8 kleine tortilla’s
  • 150 g harde geitenkaas (geraspt)
  • groene salade (evt. – om te serveren)

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de knoflook en de komijn ca. 2 minuten in tot de knoflook glazig en zacht is. Voeg de bonen en de spinazie toe en stoof rustig warm tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met zout, zwarte peper en citroensap.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verdeel het bonenmengsel over de tortilla’s, rol ze op en leg ze strak naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met de geitenkaas en bak in ca. 15 minuten goudbruin en krokant in de oven. Serveer eventueel met een groene salade.

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Onze tips

Profielfoto van

Lotus van Overveldt

Eindredacteur

Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.

Lees verder onder de advertentie

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!