Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Recepten voor burrito's: Burrito met kip en koriander

4x de lekkerste recepten voor burrito’s

Advertentie

Lekker, voedzaam en eindeloos variëren. Met deze toverwoorden heb je een burrito wel omschreven. Deze opgerolde tortilla’s zijn ook nog eens makkelijk om mee te nemen. Probeer deze vier heerlijke recepten voor burrito's maar eens uit!

Recepten voor burrito’s

Een burrito is een goedgevulde wrap van een grote tarwetortilla gevuld met gekruide kip, gekookte rijst, bonen, mais, groenten en kaas. Een burrito vouw je strak in folie en bak je even rondom in de pan zodat hij warm en knapperig wordt. Voor het serveren snijd je de wrap schuin doormidden zodat de vulling mooi zichtbaar wordt. Je hebt ze in alle soorten en maten, tijd om onze favoriete recepten voor burrito’s met je te delen!

Wist je trouwens dat ‘burrito’ Spaans is voor ‘ezeltje’, omdat een burrito, net als een pakezel, veel verschillende dingen (ingrediënten) kan ‘dragen’?

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Burrito bowl met harissa-garnalen

Burrito bowl met harissa-garnalen

In dit recept ontbreekt de tortilla, maar heb je wél alle lekkere vulling van een burrito. Daarnaast is deze bowl ook nog eens lichter dan een klassieke burrito, waardoor je hem als lichte avondmaaltijd of vullende lunch kunt eten.

Naar het recept
sushiburrito's

Sushiburrito’s

Echte fusion: Japanse sushi met Mexicaanse burrito’s. Deze sushiburrito’s hebben alle lekkere ingrediënten van sushi, maar kun je zonder stokjes zo uit de hand als een burrito eten.

Naar het recept
Recepten voor burrito's: Burrito met kip en koriander

Burrito met kip en koriander

Dit is misschien wel één van onze favoriete recepten voor burrito’s, een topcombinatie als je het ons vraagt: kruidige kip en frisse koriander. Samengerold in een tortilla, gegrild en daarna ook nog eens gedipt in romige crème fraîche: wat wil je nog meer?!

Naar het recept
mexican style burrito

Mexican style burrito

Last but not least: de Mexicaanse burrito. Deze variant is gevuld met rundvleesreepjes en een smoky chipotlesaus. Dat klinkt toch heerlijk? Aan tafel!

Naar het recept

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Lotus van Overveldt

Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!