
Lekker, voedzaam en eindeloos variëren. Met deze toverwoorden heb je een burrito wel omschreven. Deze opgerolde tortilla’s zijn ook nog eens makkelijk om mee te nemen. Probeer deze heerlijke recepten voor burrito’s maar eens uit!
Lees verder na de advertentie
Burrito’s
Een burrito is een goedgevulde wrap van een grote tarwetortilla gevuld met gekruide kip, gekookte rijst, bonen, mais, groenten en kaas. Een burrito vouw je strak in folie en bak je even rondom in de pan zodat hij warm en knapperig wordt. Voor het serveren snijd je de wrap schuin doormidden zodat de vulling mooi zichtbaar wordt. Je hebt ze in alle soorten en maten, tijd om onze favoriete recepten voor burrito’s met je te delen!
Wist je trouwens dat ‘burrito’ Spaans is voor ‘ezeltje’, omdat een burrito, net als een pakezel, veel verschillende dingen (ingrediënten) kan ‘dragen’?
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?
Burrito recepten:

Burrito’s met witte bonen, spinazie en geitenkaas
Een burrito zonder bonen is natuurlijk geen waardig, Mexicaans gerecht. Deze variant met witte bonen geeft een super smeuïge bite en is hemels in combinatie met de geitenkaas. Buen provecho!

Burrito met kip en koriander
Dit is misschien wel één van onze favoriete recepten voor burrito’s, een topcombinatie als je het ons vraagt: kruidige kip en frisse koriander. Samengerold in een tortilla, gegrild en daarna ook nog eens gedipt in romige crème fraîche: wat wil je nog meer?!

Gezonde burrito’s met kip
Wie zegt dat burrito’s niet gezond kunnen zijn? Dit recept met kip in elk geval wel! Veel van de ingrediënten in dit smaakvolle recept heb je waarschijnlijk al in huis. Geniet van deze Mexicaanse lunch!

Mexican style burrito
Met de nieuwe Moroccan style Harissa saus, Mexican style Chipotle saus en Jamaican style Habanero saus van Calvé proef je pepers van over de hele wereld. Van mild tot medium en hot, deze sauzen zijn voor liefhebbers van pepers.

Burrito bowl met harissa-garnalen
In dit recept ontbreekt de tortilla, maar heb je wél alle lekkere vulling van een burrito. Daarnaast is deze bowl ook nog eens lichter dan een klassieke burrito, waardoor je hem als lichte avondmaaltijd of vullende lunch kunt eten.

Sushi burrito’s
Echte fusion: Japanse sushi met Mexicaanse burrito’s. Deze sushiburrito’s hebben alle lekkere ingrediënten van sushi, maar kun je zonder stokjes zo uit de hand als een burrito eten.
Ons favoriete burrito recept:

Burrito’s met witte bonen, spinazie en geitenkaas
Een burrito zonder bonen is natuurlijk geen waardig, Mexicaans gerecht. Deze variant met witte bonen geeft een super smeuïge bite en is hemels in combinatie met de geitenkaas. Buen provecho!
Ingrediënten
- 2 el olijfolie (+ extra voor invetten)
- 4 tenen knoflook
- 1 tl gemalen komijn
- 1 blik limabonen (à 400g, uitgelekt en afgespoeld)
- 250 g spinazie
- zout
- zwarte peper
- 1/2 el citroensap
- 8 kleine tortilla’s
- 150 g harde geitenkaas (geraspt)
- groene salade (evt. – om te serveren)
Bereiding
Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de knoflook en de komijn ca. 2 minuten in tot de knoflook glazig en zacht is. Voeg de bonen en de spinazie toe en stoof rustig warm tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met zout, zwarte peper en citroensap.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verdeel het bonenmengsel over de tortilla’s, rol ze op en leg ze strak naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met de geitenkaas en bak in ca. 15 minuten goudbruin en krokant in de oven. Serveer eventueel met een groene salade.
Foto’s & receptuur: Willem van Santen
Onze tips

Taco, tortilla, tostada, burrito en meer: wat is het verschil?

6x de lekkerste recepten voor taco’s

Wraps met gehakt: 4 heerlijke recepten

Taco recept: 3x écht authentiek

Wraps met kip: 9x heerlijke recepten

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag

Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten

Zo kun je zelf het perfecte naan brood maken
Lotus van Overveldt
Eindredacteur
Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.