Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Crunchwraps

Wraps met gehakt: 4 heerlijke recepten

Snel een Mexicaans feestje op tafel zetten? Dat doe je eenvoudig door wraps met gehakt te maken. Om het je nog makkelijker te maken, delen wij onze favoriete recepten!

Lees verder na de advertentie

Wraps met gehakt recepten

Met wraps kun je alle kanten op. Zo kun je er taco’s, tortilla’s, enchilada’s of burrito’s mee maken en ze vullen met wat je maar wilt. Wat denk jij bijvoorbeeld van wraps met gehakt? Lekker makkelijk voor op een doordeweekse dag. Deze wraps met gehakt recepten zijn ideaal voor als je op zoek bent naar een makkelijke en snelle maaltijd, of juist als je vrienden over de vloer krijgt.

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Crunchwraps

Crunchwraps

Als lunch, avondeten of late-night snack; deze crunchwraps kunnen eigenlijk altijd. Heb jij even geluk dat ze hartstikke makkelijk te maken zijn. In nog geen half uur maak je dit heerlijke camping gerecht op de skottelbraai. Roep de rest er maar alvast bij!

Naar het recept
Wraps met gehakt

Wraps met gehakt en tomatensaus

Een supermakkelijk recept, maar wel boordevol smaak! Met deze wraps uit de oven zet je binnen no time een voedzaam en vullende maaltijd op tafel.

Naar het recept
Mexicaans feestje: Tortilla-tosti met pittig gehakt en kaas

Tortilla-tosti met pittig gehakt en kaas

Snel een lekker Mexicaans feestje in elkaar draaien? Dat doe je met dit heerlijke recept met authentieke smaakmakers zoals chipotle, jalapeño’s en salsa verde. Ga jij een tortilla-tosti maken?

Naar het recept
BigMac pizza

BigMac pizza

Je kunt voor dit recept de pizzabodem vervangen door wraps en er zo een Mexicaans sharing dinner van maken!

Naar het recept
Foodies favoriet
Crunchwraps

Crunchwraps

Als lunch, avondeten of late-night snack; deze crunchwraps kunnen eigenlijk altijd. Heb jij even geluk dat ze hartstikke makkelijk te maken zijn. In nog geen half uur maak je dit heerlijke camping gerecht op de skottelbraai. Roep de rest er maar alvast bij!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

2 el olie
250 g half-om-half gehakt
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (in plakjes)
1 tl komijnzaad
100 g tomatenpassata
1 el chipotlepasta
zout en peper
50 g doperwtjes
50 g mais (blik)
4 tarwetortilla’s (20 cm)
150 g geraspte kaas
4 tarwetortilla’s (12 cm)

Bereiding

  1. Laat de skottelbraai goed heet worden en schenk de olie erin. Bak het gehakt en de ui in ca. 10 minuten rul in de olie. Voeg de knoflook en het komijnzaad toe en bak nog 2 minuten. Voeg de tomatenpassata en de chipotlepasta toe en meng goed door. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de doperwtjes en de mais toe en verwarm nog even goed door.

  2. Schuif het gehaktmengsel naar de buitenrand van de skottelbraai. Verwarm nu 1 grote tortilla in het midden. Strooi wat kaas op de tortilla en verdeel er ¼ van de vulling over. Bestrooi met nog wat kaas en leg er 1 kleine tortilla op. Vouw nu de rand van de grote tortilla over de kleine heen en druk goed aan zodat je een gesloten pakketje hebt. Keer de crunchwrap voorzichtig om, zodat hij niet opengaat. Een grote, brede spatel is handig hierbij. Bak nog 2 minuten.

  3. Verplaats de gebakken crunchwrap naar de rand van de skottelbraai om hem warm te houden terwijl je de rest van de crunchwraps op dezelfde manier maakt.

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Tip

Wil je deze zomer extra voordelig Foodies Magazine lezen?
Wil je deze zomer extra voordelig Foodies Magazine lezen?

Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!