
Wraps doen het altijd goed. Je kunt ze vullen met gehakt, bonen of garnalen, maar kip is misschien wel de meest populaire onder de vullingen. Om je wat nieuwe ideeën te geven hebben we een aantal verrassende recepten voor wraps met kip voor je verzameld.
Lees verder na de advertentie
Wraps met kip
Met wraps op tafel is het altijd feest. Zet verschillende bakjes op tafel met groente, sausjes, verse kruiden en kies voor gehakt, bonen, vis of – misschien wel het meest populair – kip! Met het meest veelzijdige stukje vlees kun je immers eindeloos variëren. En om je de nodige inspiratie te bieden vind je hier de leukste recepten voor wraps met kip.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Recepten voor wraps met kip
Wil jij je wraps vullen met kip? Laat je dan inspireren door deze heerlijke recepten:

Wraps met krokante kip
Brenda: “Deze wraps met krokante kip behoren tot mijn favoriete camping recepten.” Een snel, makkelijk en vooral erg lekker recept uit het Brenda Kookt magazine.

Kipfajita’s
Bouw een Mexicaans feestje met deze kipfajita. Dat is heel eenvoudig: zet de tafel vol met lekkers en laat iedereen zijn eigen fajita samenstellen. Succes is gegarandeerd!

Burrito met kip en koriander
Een burrito is eigenlijk niets minder dan een opgerolde of opgevouwde wrap, gevuld met van alles en nog wat. Onze favoriete variant is deze burrito met kip en avocado. Voor extra smaak voegen we wat koriander toe. Kun jij dat niet waarderen? Vervang het kruid dan door peterselie.
Tip

Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).

Salsa verde-kip met citroenwraps
Lekker fris en een beetje pittig, dat zijn deze wraps met kip en groene salsa. Ideaal om te serveren op een warme zomerdag. Maak gerust extra veel, dan heb je morgen ook nog lunch.

Spicy kiptortilla’s met guacamole met Solis
Deze zomer zet jij de meest smaakvolle en malse stukjes vlees op de tuintafel. We gebruiken een vacumeermachine om ervoor te zorgen dat de marinade gelijkmatig intrekt en de ingrediënten lang vers blijven.

Chapati-wrap met kip tikka masala, salade en zoetzure rode ui
Een wrap op z’n Indiaas, met kip tikka masala in de vulling. Chapati is een ongerezen platbrood dat in heel India wordt gegeten. Het platte brood wordt daar vaak als bestek gebruikt maar wij vullen het veel liever met deze heerlijke vulling!

Tortilla's met kip in spicy chocolademole
Mole is een typisch Mexicaanse saus met – jawel – chocolade! Pittig en romig tegelijk, dat wil je proeven.

Taco met pittige kipsalade en avocado
Dit is hét recept voor een snelle en superlekkere avondmaaltijd. Bovendien net even wat specialer door de kip die pittig is gekruid met chiliolie en goed werkt in combinatie met romige avocado.

Pulled chicken wraps
Mooi vlees, met zorg bereid. Een van de favoriete recepten van slager Gertjan Kiers: wraps met pulled chicken en zoetzure groenten.
Lees ook:

Wraps met krokante kip
Brenda: “Deze wraps met krokante kip behoren tot mijn favoriete camping recepten.” Een snel, makkelijk en vooral erg lekker recept uit het Brenda Kookt magazine.
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 4 krokante kipschnitzels
- 12 plakjes ontbijtspek
- 2 el pijnboompitten
- 16 cherrytomaten
- 8 tortillawraps
- 200 g ijsbergsla
- 8 el honing-mosterdsaus
Bereiding
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipschnitzels er aan beide zijden ca. 4 minuten gaar in. Snijd de schnitzels in repen.
Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de pijnboompitten er goudbruin in. Neem uit de pan en bak het spek in dezelfde droge koekenpan krokant.
Snijd de tomaten doormidden. Beleg de wraps met de sla, de tomaat, de kip en het spek. Besprenkel de wraps met krokante kip met de saus en de pijnboompitten.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Onze tips

Halve avocado bewaren? Zo voorkom je dat hij bruin wordt

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag

Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten

Zo kun je zelf het perfecte naan brood maken

11x verkoelende zomerse drankjes

Deze makkelijke mocktails maak je in een paar minuten

9x rabarber recepten: van taart tot compote

Deze moederdagcadeaus zijn zó lekker dat je ze bijna zelf wilt houden
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?