Bereiding

  1. Pel voor het zoetzuur de knoflook en halveer het teentje in de lengte. Snijd de halve chilipeper door de helft en verwijder het steeltje en de zaadjes. Verwarm de natuurazijn met de knoflook, de chilipeper, de poedersuiker en de steranijs in een kleine steelpan op middelhoog vuur totdat de poedersuiker is opgelost.
  2. Neem het pannetje van het vuur en laat het zoetzuur afkoelen. Pel intussen de rode uien en snijd ze in reepjes. Voeg de uireepjes aan het afgekoelde zoetzuur toe en bewaar, liefst een nacht, afgedekt in de koelkast.
  3. Controleer of de kipdijfilets geen knarretje meer bevatten. Dit is een stukje kraakbeen dat soms in kipdijfilet achterblijft. Wrijf de kipdijfilets rondom in met chicken rub. Verwarm 2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipdijfilets aan de pan toe en bak ze rondom mooi bruin.
  4. Zet het vuur lager, voeg de boter aan de pan toe en leg een deksel op de pan. Laat de kipdijfilets langzaam garen, totdat deze een kerntemperatuur hebben bereikt van 90°C; deze meet je met de kernthermometer. Snijd intussen de kropjes little gem in reepjes. Snijd de mais van de kolven en snijd de augurken in de lengte in dunne reepjes. Laat de zoetzure rode ui uitlekken en verwijder de knoflook, de chilipeper en de steranijs.
  5. Neem de kipdijfilets uit de pan als de kerntemperatuur bereikt is en laat ze iets afkoelen, zodat je het vlees kunt plukken. Je kunt ze ook volledig af laten koelen om te plukken en voor serveren nog even in wat zonnebloemolie opbakken.
  6. Doe 1 tl zonnebloemolie in een koekenpan en wrijf dit met een keukenpapiertje uit. Verwarm de pan op hoog vuur, leg een flatbread in de pan en bak totdat deze opbolt. Bak de rest van de flatbreads op dezelfde manier.
  7. Leg elke flatbread op een bord en verdeel hier achtereenvolgens de sla, de pulled chicken, de rode ui, de mais en de augurk over. Besprenkel met barbecuesaus naar smaak en rol op tot wraps.

Per portie: ca. 536 kcal
43 g eiwit 16 g vet 55 g koolhydraten

Receptuur: Gertjan Kiers Fotografie: Willem van Santen Styling: Alexandra Hereij gers