Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Wraps met pulled chicken en zoetzure groenten

Zo kun je pulled chicken maken met tips van de slager

Profielfoto van WillemWillem van Santen

Advertentie

Mooi vlees, met zorg bereid. Slager Gertjan Kiers deelt iedere maand in Foodies een favoriet recept. Deze maand: wraps met pulled chicken. Hij deelt zijn recept én de beste tips!

Pulled chicken maken

Pulled pork kennen wij allemaal wel, maar heb je ook wel eens van pulled chicken gehoord? Het vlees bereidt je op dezelfde wijze: langzaam en op lage temperatuur totdat het zo mals is dat het haast uit elkaar valt. Heerlijk voor op een wrap of knapperig broodje. Benieuwd hoe je zelf pulled chicken kan maken? Lees dan snel verder!

Wil je ook iedere week de beste kooktips ontvangen in je mail? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Slager Gertjan Kiers

Gertjan is een slager en hart en nieren en draagt zijn passie graag uit. Hij werkt als slager, geeft gastlessen op hogescholen en schrijf kookboeken. In zijn boek Van kop tot staart: Varken laat hij zien hoe je duurzaam kunt genieten van vlees en elke maand laat hij in Foodies zien hoe je een van zijn favoriete gerechten maakt.

Gertjan Kiers

Drie tips van de slager voor pulled chicken

  • Werk bij de bereiding van kip altijd zo hygiënisch mogelijk om kruisbesmetting te voorkomen. Gebruik ook nooit dezelfde snijplank en andere materialen voor de rauwe en de gegaarde kip zonder deze goed te hebben afgewassen. Verhit kip ook altijd tot een kerntemperatuur van 72°C, zodat eventuele salmonellabacteriën geen kans krijgen.
  • Kipdijfilet is het perfecte deel van de kip om pulled chicken van te maken, omdat dit het meest vette deel van de kip is. Om kip te kunnen plukken moet je de kip tot een hoge kerntemperatuur garen, zodat je de vezels in het vlees makkelijk uit elkaar kunt trekken. Het vet zorgt voor bescherming bij deze hoge temperatuur. Magere delen, zoals de kipfilet, zullen bij een kerntemperatuur van 90°C droog worden. Toch liever kipfilet? Gaar deze dan tot een kerntemperatuur van 72°C en snijd in dunne reepjes.
  • Door de kipdijfilets op lage temperatuur te garen wordt het eindresultaat malser en sappiger.
Wraps met pulled chicken en zoetzure groenten

Wraps met pulled chicken en zoetzure groenten

Nu je weet wat de slager je als tips geeft, is het tijd om aan de slag te gaan. Dit recept laat je stap voor stap zien hoe je zelf pulled chicken kunt maken en hiermee een heerlijke wrap kunt beleggen.

Naar het recept

Lees ook:

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograag

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!