Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Borrel-buikspek

Zo kun je zelf borrel-buikspek maken met tips van de slager

Advertentie

Mooi vlees, met zorg bereid. Slager Gertjan Kiers deelt iedere maand in Foodies een favoriet recept. Deze maand: borrel-buikspek. Hij deelt zijn recept én tips!

Borrel-buikspek maken

Wil je eens iets bijzonders bij de borrel serveren? Iets anders dan de klassieke blokjes kaas en plakjes worst? Lees dan gauw verder. Met dit recept én de tips van slager Gertjan Kiers leren we je namelijk zelf borrel-buikspek te maken. Daar verras je al je gasten mee!

Wil je ook iedere week de beste kooktips ontvangen in je mail? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Slager Gertjan Kiers

Gertjan is een slager en hart en nieren en draagt zijn passie graag uit. Hij werkt als slager, geeft gastlessen op hogescholen en schrijf kookboeken. In zijn nieuwste boek Van kop tot staart: Varkenlaat hij zien hoe je duurzaam kunt genieten van vlees en elke maand laat hij in Foodies zien hoe je een van zijn favoriete gerechten maakt. Voor borrel-buikspek maken geeft hij de volgende tips:

Gert-jan kiers

Drie tips van de slager

  1. Vraag je slager om een lekker vet stuk buikspek, gesneden uit de voorkant van de buik. Hoe meer vet, hoe meer smaak en hoe vetter, hoe kleiner de kans dat het vlees droog wordt. Het spek aan de achterkant van het varken is minder vet, omdat daar meer spieren in de buik zitten.
  2. Door het vlees eerst in één stuk te garen, heb je een betere temperatuurcontrole. Het gaart hierdoor gelijkmatiger.
  3. Je kunt het borrel-buikspek ook in de barbecue maken. Gooi in dat geval aan het begin van de bereiding twee stukken appelhout op de gloeiende houtskool. Omdat het buikspek in dit recept in de oven en de pan is gegaard, heb ik een rokerige barbecuesaus gebruikt.

Borrel-buikspek recept

Nu je weet wat de slager je als tips geeft, is het tijd om aan de slag te gaan. Dit recept laat je stap-voor-stap zien hoe je zelf borrel-buikspek kunt maken. En geloof ons, hier ga je je vingers bij aflikken.

> naar het recept: borrel-buikspek

Borrel-buikspek

 

Lees ook: Zo kun je zelf klassieke carpaccio maken met tips van de slager

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!