
Borrel-buikspek maken
Lees verder na de advertentie
Wil je eens iets bijzonders bij de borrel serveren? Iets anders dan de klassieke blokjes kaas en plakjes worst? Lees dan gauw verder. Met dit recept Ć©n de tips van slager Gertjan Kiers leren we je namelijk zelf borrel-buikspek te maken. Daar verras je al je gasten mee!
Wil je ook iedere week de beste kooktips ontvangen in je mail? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Slager Gertjan Kiers
Gertjan is een slager en hart en nieren en draagt zijn passie graag uit. Hij werkt als slager, geeft gastlessen op hogescholen en schrijf kookboeken. In zijn nieuwste boek Van kop tot staart: Varkenlaat hij zien hoe je duurzaam kunt genieten van vlees en elke maand laat hij in Foodies zien hoe je een van zijn favoriete gerechten maakt. Voor borrel-buikspek maken geeft hij de volgende tips:

Drie tips van de slager
- Vraag je slager om een lekker vet stuk buikspek, gesneden uit de voorkant van de buik. Hoe meer vet, hoe meer smaak en hoe vetter, hoe kleiner de kans dat het vlees droog wordt. Het spek aan de achterkant van het varken is minder vet, omdat daar meer spieren in de buik zitten.
- Door het vlees eerst in Ć©Ć©n stuk te garen, heb je een betere temperatuurcontrole. Het gaart hierdoor gelijkmatiger.
- Je kunt het borrel-buikspek ook in de barbecue maken. Gooi in dat geval aan het begin van de bereiding twee stukken appelhout op de gloeiende houtskool. Omdat het buikspek in dit recept in de oven en de pan is gegaard, heb ik een rokerige barbecuesaus gebruikt.
Borrel-buikspek recept
Nu je weet wat de slager je als tips geeft, is het tijd om aan de slag te gaan. Dit recept laat je stap-voor-stap zien hoe je zelf borrel-buikspek kunt maken. En geloof ons, hier ga je je vingers bij aflikken.
> naar het recept: borrel-buikspek
Onze tips

Van airfryer naar oven: tips en trucs

Soep bewaren in de koelkast of vriezer? Zo lang blijft het goed

Avocado snijden zonder snijwonden? Dit is de truc

Eieren koken in de airfryer: zo doe je dat

Chocolade tempereren: zo doe je dit stap voor stap

Kan aluminiumfolie veilig in de oven? Zo doe je dat

Dit zijn de lekkerste lokale seizoensgroenten in februari

Moet je een airfryer voorverwarmen: dit is de beste manier

Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips

Dumplings maken: dat doe je zo

Aluminiumfolie in de airfryer: kan dit?

Met deze recepten maak je restjes jam makkelijk op!

Keukenhack: zo kun je hard ijs makkelijk scheppen

Aangekoekte airfryer schoonmaken: zo doe je dat

Wat is het verschil tussen snert en erwtensoep?

Bakpapier in de airfryer: kan dat?
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.