Verkrijgbaarheid: Doperwten zijn maar kort van eigen bodem verkrijgbaar. Grijp dus van half mei tot half juli de kans om ze in je winkelmandje te stoppen.

Voedingswaarden: Hoe verser, hoe gezonder want dan zijn ze het beste verteerbaar.

Welk deel is eetbaar? De peul zelf eet je niet; alleen de bonen aan de binnenkant. Daarom moet je de peul doppen. Dit doe je als volgt: druk met beide duimen aan de onderkant van de peul totdat ‘ie open springt.

Smaak: Verse doperwten worden onrijp geoogst. Hierdoor smaken ze lekker zoet want de suikers zijn nog niet omgezet in zetmeel.

Hoe gebruiken? Door de zoete smaak zijn doperwten echte allemansvrienden. Kinderen zijn er vaak gek op. Serveer ze gekookt met een klontje boter en het is al smullen. Ook zijn ze lekker in de soep, pasta of in een omelet.

Hoe bewaren? In een afgesloten zak kun je ze tot 3 dagen in de koelkast bewaren.

> naar het recept: doperwten-spinazierisotto met krabsalsa

Doperwten-spinazierisotto met krabsalsa