Recepten met rabarber

Tussen alle groene voorjaarsgroente valt de rode rabarber wel op. Wij zijn niet alleen gek op deze groente vanwege zijn prachtige kleur, ook de friszure smaak maakt ons ontzettend blij. Liever zoet dan zuur? Kies dan een zo rood mogelijk exemplaar. Want hoe roder de stengel, hoe zoeter de smaak. Met de frisse stengels maak je deze heerlijke recepten met rabarber.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Rabarber-gembertoetje

Dit rabarber-gembertoetje is vol van smaak. Fris door de rabarber en romig door de yoghurt. En het beste? Binnen een half uurtje staan deze knalroze toetjes al op tafel. Je kunt ze ook gemakkelijk van tevoren maken.

> naar het recept: rabarber-gembertoetje

Rabarber-gembertoetje

Rabarbertaartje met steranijs-custard

Om te vieren dat het rabarberseizoen weer is begonnen, maken wij een taart met steranijs-custard. De zure smaak van rabarber vraagt om iets zoets en komt daarom perfect tot zijn recht in deze lekkere, frisse taart.

> naar het recept: rabarbertaartje met steranijs-custard

Rabarbertaartje met steranijs-custard

Rabarber-custard-blondies

Blondies zijn brownies gemaakt met witte in plaats van pure chocolade. De custard en rabarber maken de blondies extra fudgy en smeuïg. Verdeel de rabarbercompote in kleine lepeltjes over het beslag en trek met een satéprikker door het beslag voor een mooie swirl.

> naar het recept: rabarber-custard-blondies

Rabarber-custard-blondies

Eton mess trifle met rabarber

Als er een dessert is dat goed in een handomdraai te maken is, dan is het wel een Eton Mess. Dit Engelse dessert bestaat uit room, schuimpjes en vers fruit zoals rabarber. De presentatie mag – zoals de naam al doet vermoeden – best een beetje een mess zijn. Smullen doe je toch wel! Dit keer serveren we ‘m chique in een glaasje.

> naar het recept: eton mess trifle met rabarber

Eton mess trifle met rabarber

Spoom van rabarbersorbet en cava

Een spoom is een (tussen)gerechtje om smaak te neutraliseren. Het geeft meteen een feestelijk tintje aan een maaltijd. Wij maken ‘m in het voorjaar het liefste met rabarbersorbet en cava. Je kunt hem ook maken met gekocht sorbetijs, dan heb je zonder veel moeite een luxe gerechtje op tafel.

> naar het recept: spoom van rabarbersorbet en cava

recepten met rabarber

Salade met gebakken rabarber, feta, rode biet & platbrood

Deze salade combineert een aantal ingrediënten die je zelf misschien nooit bij elkaar had gebracht, maar vertrouw me: ze gaan echt goed samen! De bieten en rabarber zijn heus niet alleen voor hun prachtige roze kleur aan de salade toegevoegd.

> naar het recept: salade met gebakken rabarber, feta, rode biet & platbrood

Salade met gebakken rabarber, feta, rode biet & platbrood

Nog meer recepten met rabarber:

Rabarbertaart

Aardbeien en rabarber zijn een match made in heaven! En dat proef je in deze taart. Het zoete van aardbeien en het zure van rabarber geven een gebalanceerde smaak. Het liefst serveer je deze taart lauwwarm met wat poedersuiker of slagroom.

> naar het recept: rabarbertaart

rabarbertaart

Rabarbercompote met mascarponemousse

Supersimpel maar zo ontzettend lekker; dit dessert staat binnen een half uurtje op tafel. Ben je een echte zoetekauw? Zoek rabarber uit die wat meer rood van kleur is. Die zijn het zoetst van smaak.

> naar het recept: rabarbercompote met mascarponemousse

recepten met rabarber

Limoncello-cheesecake met rabarbercompote

Fris en zoet voeren de boventoon in deze geweldige cheesecake. En weet je wat deze taart nog lekkerder maakt? De bodem is van chocolade! Loopt het water jou ook spontaan in de mond? Wacht niet langer en duik de keuken in met dit heerlijke recept! Niet te gretig, de taart moet goed afkoelen als deze uit de oven komt.

> naar het recept: limoncello-cheesecake met rabarbercompote

Limoncello cheesecake met rabarber

Lees ook: