Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Rabarbertaartje met steranijs-custard

Deze 9 recepten met rabarber wil je maken

Zodra de roze stengels in de winkel liggen, maakt ons hart een sprongetje. Want wanneer je rabarber ziet, weet je dat de lente is begonnen. Maar sla snel je slag want rabarber is maar kort in het seizoen. Maak snel één van deze heerlijke recepten met de voorjaarsfavorieten nu het kan.

Lees verder na de advertentie

Recepten met rabarber

Tussen alle groene voorjaarsgroente valt de rode rabarber wel op. Wij zijn niet alleen gek op deze groente vanwege zijn prachtige kleur, ook de friszure smaak maakt ons ontzettend blij. Liever zoet dan bijvoorbeeld zuur? Kies dan een zo rood mogelijk exemplaar. Want hoe roder de stengel, hoe zoeter de smaak. Met de frisse stengels maak je deze heerlijke recepten met rabarber.

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tip!

Toetjes met rabarber:

Rabarber-gembertoetje

Rabarber-gembertoetje

Simpel en vol smaak: dit knalroze toetjes maak je gemakkelijk van tevoren.

Naar het recept
Eton mess trifle met rabarber

Eton mess trifle met rabarber

Als er een dessert is dat goed in een handomdraai te maken is, dan is het wel een Eton Mess. Dit Engelse dessert bestaat uit room, schuimpjes en vers fruit zoals rabarber. De presentatie mag – zoals de naam al doet vermoeden – best een beetje een mess zijn.

Naar het recept
Cover voor

Rabarbercompote met mascarponemousse

Supersimpel maar zo ontzettend lekker; dit dessert staat binnen een half uurtje op tafel. Ben je een echte zoetekauw? Zoek rabarber uit die wat meer rood van kleur is. Die zijn het zoetst van smaak.

Naar het recept

Nog meer recepten met rabarber:

Rabarbertaartje met steranijs-custard

Rabarbertaartje met steranijs-custard

De rabarber maakt deze custardtaart lekker fris.

Naar het recept
Rabarber-custard-blondies

Rabarber-custard-blondies

Blondies zijn brownies gemaakt met witte in plaats van pure chocolade. De custard en rabarber maken de blondies extra fudgy en smeuïg!

Naar het recept
Cover voor

Spoom van rabarbersorbet en cava

Een spoom is een (tussen)gerechtje om smaak te neutraliseren. Het geeft meteen een feestelijk tintje aan een maaltijd. Wij maken ‘m in het voorjaar het liefste met rabarbersorbet en cava. Je kunt hem ook maken met gekocht sorbetijs, dan heb je zonder veel moeite een luxe gerechtje op tafel.

Naar het recept
Limoncello cheesecake met rabarber

Limoncello-cheesecake met rabarbercompote

Fris en zoet voeren de boventoon in deze geweldige cheesecake. En weet je wat deze taart nog lekkerder maakt? De bodem is van chocolade! Loopt het water jou ook spontaan in de mond? Wacht niet langer en duik de keuken in met dit heerlijke recept! Niet te gretig, de taart moet goed afkoelen als deze uit de oven komt.

Naar het recept
Salade met gebakken rabarber, feta, rode biet & platbrood

Salade met gebakken rabarber, feta, rode biet & platbrood

Deze salade combineert een aantal ingrediënten die je zelf misschien nooit bij elkaar had gebracht, maar vertrouw me: ze gaan echt goed samen! De bieten en rabarber zijn heus niet alleen voor hun prachtige roze kleur aan de salade toegevoegd.

Naar het recept
rabarbertaart

Rabarbertaart

Aardbeien en rabarber zijn een match made in heaven! En dat proef je in deze taart. Het zoete van aardbeien en het zure van rabarber geven een gebalanceerde smaak. Het liefst serveer je deze taart lauwwarm met wat poedersuiker of slagroom.

Naar het recept

Lees ook:

Redactiefavoriet
Rabarber-gembertoetje

Rabarber-gembertoetje

Simpel en vol smaak: dit knalroze toetjes maak je gemakkelijk van tevoren.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

300 g rabarber in grove stukken
3 el suiker
1 el gembersiroop – uit het potje stemgember
200 ml slagroom
1 el poedersuiker
2 bolletjes stemgember – uit een potje & fijngehakt
200 g Griekse yoghurt
4 gemberkoekjes

Bereiding

  1. Breng de rabarber, de suiker en 1 el water in een pan aan de kook. Kook afgedekt op laag vuur ca. 10 minuten tot de rabarber zacht is. Neem het deksel van de pan en zet het vuur hoog zodat het vrijgekomen vocht begint te borrelen en tot een siroop inkookt. Schenk het geheel door een zeef en vang daarbij de siroop op. Laat helemaal afkoelen.

  2. Pureer de rabarbersiroop met ½ van de rabarber en de gembersiroop glad.

  3. Klop de slagroom met de poedersuiker op tot zachte pieken. Spatel 4 el rabarbergemberpuree en de stemgember, op 1 el na, erdoorheen.

  4. Pureer de overige rabarber zeer grof met een vork. Spatel samen met de Griekse yoghurt door de rabarberroom. Verdeel het mengsel over 4 glaasjes en bewaar in de koelkast. Verdeel voor het serveren de overige rabarberpuree en de overige stemgember over de glaasjes. Serveer met de gemberkoekjes.

Foto’s: © olive Magazine/Immediate Media Styling: Luis Peral Foodstyling: Anna Glover

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!