Advertentie
Zodra de roze stengels in de winkel liggen, maakt ons hart een sprongetje. Want wanneer je rabarber ziet, weet je dat de lente is begonnen. Maar sla snel je slag want rabarber is maar kort in het seizoen. Maak snel één van deze heerlijke recepten met de voorjaarsfavorieten nu het kan.
Recepten met rabarber
Tussen alle groene voorjaarsgroente valt de rode rabarber wel op. Wij zijn niet alleen gek op deze groente vanwege zijn prachtige kleur, ook de friszure smaak maakt ons ontzettend blij. Liever zoet dan bijvoorbeeld zuur? Kies dan een zo rood mogelijk exemplaar. Want hoe roder de stengel, hoe zoeter de smaak. Met de frisse stengels maak je deze heerlijke recepten met rabarber.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recepten met rabarber:
Rabarber-gembertoetje
Simpel en vol smaak: dit knalroze toetjes maak je gemakkelijk van tevoren.
Rabarbertaartje met steranijs-custard
De rabarber maakt deze custardtaart lekker fris.
Rabarber-custard-blondies
Blondies zijn brownies gemaakt met witte in plaats van pure chocolade. De custard en rabarber maken de blondies extra fudgy en smeuïg!
Eton mess trifle met rabarber
Als er een dessert is dat goed in een handomdraai te maken is, dan is het wel een Eton Mess. Dit Engelse dessert bestaat uit room, schuimpjes en vers fruit zoals rabarber. De presentatie mag – zoals de naam al doet vermoeden – best een beetje een mess zijn.
Spoom van rabarbersorbet en cava
Een spoom is een (tussen)gerechtje om smaak te neutraliseren. Het geeft meteen een feestelijk tintje aan een maaltijd. Wij maken ‘m in het voorjaar het liefste met rabarbersorbet en cava. Je kunt hem ook maken met gekocht sorbetijs, dan heb je zonder veel moeite een luxe gerechtje op tafel.
Nog meer recepten met rabarber:
Salade met gebakken rabarber, feta, rode biet & platbrood
Deze salade combineert een aantal ingrediënten die je zelf misschien nooit bij elkaar had gebracht, maar vertrouw me: ze gaan echt goed samen! De bieten en rabarber zijn heus niet alleen voor hun prachtige roze kleur aan de salade toegevoegd.
Rabarbertaart
Aardbeien en rabarber zijn een match made in heaven! En dat proef je in deze taart. Het zoete van aardbeien en het zure van rabarber geven een gebalanceerde smaak. Het liefst serveer je deze taart lauwwarm met wat poedersuiker of slagroom.
Rabarbercompote met mascarponemousse
Supersimpel maar zo ontzettend lekker; dit dessert staat binnen een half uurtje op tafel. Ben je een echte zoetekauw? Zoek rabarber uit die wat meer rood van kleur is. Die zijn het zoetst van smaak.
Limoncello-cheesecake met rabarbercompote
Fris en zoet voeren de boventoon in deze geweldige cheesecake. En weet je wat deze taart nog lekkerder maakt? De bodem is van chocolade! Loopt het water jou ook spontaan in de mond? Wacht niet langer en duik de keuken in met dit heerlijke recept! Niet te gretig, de taart moet goed afkoelen als deze uit de oven komt.
Lees ook:
Onze tips
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.