Rabarbertaartje met steranijs-custard
Eenvoudig
Advertentie
Bereiding
1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Leg de stukken rabarber op een bakplaat en strooi er de suiker overheen. Bedruppel met het vanille-extract. Dek het geheel af met aluminiumfolie en bak 15-20 minuten in de oven tot de rabarber zacht is. Laat afkoelen.
2. Doe voor de custard de steranijs met de melk en de slagroom in een pan en breng rustig aan de kook. Klop intussen de dooiers met de suiker en de maizena tot een romig geheel. Giet al kloppend de hete melk bij het dooiermengsel. Giet het geheel terug in de pan en verwarm al roerend 8-10 minuten op laag vuur, tot de custard dik is geworden.
3. Zeef de custard in een kom. Leg wat vershoudfolie direct op de custard om te voorkomen dat er een vel op komt. Zet in de koelkast.
4. Verhoog de oventemperatuur (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Snijd een cirkel van 25 cm uit het bladerdeeg. Snijd het deeg rondom ca. 2 cm van de rand in. Prik het deeg binnen deze rand in met een vork. Bestrijk het deeg overal met losgeklopt ei.
5. Bak het bladerdeeg 20-25 minuten in de oven tot het goudbruin en gaar is. Druk het deeg in het midden wat in zodat er een ‘kuiltje’ ontstaat voor de custard. Laat het deeg volledig afkoelen.
6. Maak de taart pas af vlak voor het serveren. Leg de deegbodem op een serveerschaal. Strijk de custard in de deegbodem uit en maak het geheel af met de rabarber.