Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Galette met rabarber en aardbeien in drie stukken met een toef slagroom erop

Galette met rabarber en aardbeien

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur en 30 minuten wachttijdca. 1 u. en 30 min. wachttijd

De galette is een makkelijke allemansvriend: geen ingewikkelde taartvormen of strakke randen, maar juist een rustieke rand die hem zo charmant maakt. Met rabarber en aardbeien haal je zo de lente in huis!

Lees verder onder de advertentie

Aantal stukken
6

Ingrediënten

Benodigdheden

  • vershoudfolie
  • bakpapier
De galette is een makkelijke allemansvriend: geen ingewikkelde taartvormen of strakke randen, maar juist een rustieke rand die hem zo charmant maakt. Met rabarber en aardbeien haal je zo de lente in huis!
Variatietip
Ook lekker met goede crème fraîche in plaats van slagroom.

Bereiding

  1. Meng de bloem met de suiker en het zout in een grote kom. Voeg de boter toe en kneed alles tussen je vingertoppen tot een kruimelig deeg.

  2. Voeg het ei toe en meng het geheel zo kort mogelijk tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het ca. 45 minuten in de koelkast.

  3. Was de rabarber en de aardbeien. Snijd de rabarber in stukken van ca. 1 cm. Snijd de kroontjes van de aardbeien en halveer ze.

  4. Splijt het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de rabarber en de aardbeien met de sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de suiker en het vanillemerg in een kom. Laat ca. 30 minuten staan.

  5. Laat het rabarbermengsel uitlekken in een vergiet en vang het vocht op. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C).

  6. Rol het deeg uit tot een ronde plak van ca. 1 cm dik en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met wat paneermeel, verdeel de rabarber en de aardbei erover en laat daarbij rondom ca. 5 cm van de rand vrij.

  7. Vouw de deegrand rondom voorzichtig over de fruitvulling heen en druk lichtjes aan. Zet het geheel nog ca. 10 minuten in de koelkast.

  8. Bestrijk de deegrand met de geklutste eidooier en strooi de grove rietsuiker eroverheen. Bak de galette in ca. 45 minuten goudbruin en gaar in de oven.

  9. Kook intussen het opgevangen rabarbervocht in tot een siroop. Laat de galette afkoelen. Bedruip met de siroop. Lekker met slagroom.

Per stuk: 409 kcal | 48 g koolhydraten | 6 g eiwit | 22 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Willem van Santen en Anne Mebelder

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!