Bereiding

Dan ben je bij Oil & Vinegar aan het goede adres. Komt het water je al spontaan in de mond bij het zien van deze verrukkelijke cheesecake met chocoladebodem? Deze cake, bedacht door de Oil & Vinegar chef, is dan ook de perfecte combinatie van fris en zoet. Volg als de bliksem onderstaand recept en geniet samen met je vrienden en familie van een geweldige smaaksensatie.

  1. Compote: Snij de rabarber in blokjes van ca. 2 cm. Meng de rabarberblokjes met suiker in een pan en laat dit afgedekt een half uur intrekken. Zet de pan op het vuur en stoof de rabarber in ongeveer 5 minuten tot een zachte compote.
  2. Taartbodem: Verwarm de olijfolie in een pan en smelt hier de pure chocolade in. Splits het ei en doe de eidooier, bloem, cacaopoeder, suiker en een snuf zout in een keukenmachine. Voeg vervolgens het olijfolie-chocolademengel hieraan toe en draai een kruimelig deeg van alle ingrediënten. Verdeel het deeg over de bodem van een met bakpapier beklede bakvorm en druk de taartbodem goed aan.
  3. Taartvulling: Verwarm de oven voor op 135 °C. Laat intussen de roomkaas op kamertemperatuur komen. Roer in een kom de eieren los met 100 g suiker. Voeg vervolgens 1 dl room toe en meng dit. Meng daarna de roomkaas erdoorheen zodat er een glad mengsel ontstaat. Voeg als laatste 40 ml Limoncello-azijn toe en roer alles nogmaals goed door.
  4. Taart samenstellen: Giet de taartvulling op de taartbodem in de bakvorm, en bak de taart in 45 minuten gaar. Laat de cheesecake volledig afkoelen. Serveer de taartpunten met een flinke schep rabarbercompote.