Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Limoncello cheesecake met rabarber

Limoncello-cheesecake met rabarbercompote

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Advertentie

per taart
1

Voor de rabarbercompote

Voor de taart

Pasen is het uitgelezen moment om samen met je familie en vrienden te genieten van een heerlijke maaltijd in de lentezon. Op zoek naar inspiratie voor een paasbrunch of diner die je gasten niet snel zullen vergeten? Maak deze cheesecake met limoncello en rabarbercompote.

Bereiding

  1. Voor de compote: Snij de rabarber in blokjes van ca. 2 cm. Meng de rabarberblokjes met suiker in een pan en laat dit afgedekt een half uur intrekken. Zet de pan op het vuur en stoof de rabarber in ongeveer 5 minuten tot een zachte compote.

  2. Voor de taartbodem: Verwarm de olijfolie in een pan en smelt hier de pure chocolade in. Splits het ei en doe de eidooier, bloem, cacaopoeder, suiker en een snuf zout in een keukenmachine. Voeg vervolgens het olijfolie-chocolademengel hieraan toe en draai een kruimelig deeg van alle ingrediënten. Verdeel het deeg over de bodem van een met bakpapier beklede bakvorm en druk de taartbodem goed aan.

  3. Voor de taartvulling: Verwarm de oven voor op 135 °C. Laat intussen de roomkaas op kamertemperatuur komen. Roer in een kom de eieren los met 100 g suiker. Voeg vervolgens 1 dl room toe en meng dit. Meng daarna de roomkaas erdoorheen zodat er een glad mengsel ontstaat. Voeg als laatste 40 ml Limoncello-azijn toe en roer alles nogmaals goed door.

  4. Taart samenstellen: Giet de taartvulling op de taartbodem in de bakvorm, en bak de taart in 45 minuten gaar. Laat de cheesecake volledig afkoelen. Serveer de taartpunten met een flinke schep rabarbercompote.

Komt het water je al spontaan in de mond bij het zien van deze verrukkelijke cheesecake met chocoladebodem? Deze cake, bedacht door de Oil & Vinegar chef, is dan ook de perfecte combinatie van fris en zoet. Volg als de bliksem onderstaand recept en geniet samen met je vrienden en familie van een geweldige smaaksensatie.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)