Lees verder onder de advertentie
Limoncello-cheesecake met rabarbercompote
Gemiddeld
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Voor de compote: Snij de rabarber in blokjes van ca. 2 cm. Meng de rabarberblokjes met suiker in een pan en laat dit afgedekt een half uur intrekken. Zet de pan op het vuur en stoof de rabarber in ongeveer 5 minuten tot een zachte compote.
Voor de taartbodem: Verwarm de olijfolie in een pan en smelt hier de pure chocolade in. Splits het ei en doe de eidooier, bloem, cacaopoeder, suiker en een snuf zout in een keukenmachine. Voeg vervolgens het olijfolie-chocolademengel hieraan toe en draai een kruimelig deeg van alle ingrediënten. Verdeel het deeg over de bodem van een met bakpapier beklede bakvorm en druk de taartbodem goed aan.
Voor de taartvulling: Verwarm de oven voor op 135 °C. Laat intussen de roomkaas op kamertemperatuur komen. Roer in een kom de eieren los met 100 g suiker. Voeg vervolgens 1 dl room toe en meng dit. Meng daarna de roomkaas erdoorheen zodat er een glad mengsel ontstaat. Voeg als laatste 40 ml Limoncello-azijn toe en roer alles nogmaals goed door.
Taart samenstellen: Giet de taartvulling op de taartbodem in de bakvorm, en bak de taart in 45 minuten gaar. Laat de cheesecake volledig afkoelen. Serveer de taartpunten met een flinke schep rabarbercompote.
Lees verder onder de advertentie