Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
rabarbertaart

Rabarbertaart

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit. Leg het deeg in een taartvorm (23 cm Ø). Laat het overtollige deeg over de rand hangen. Prik de bodem meerdere malen in met
    een vork en zet ca. 30 minuten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Leg de rabarber in een kleine ovenschaal, bestrooi met 50 g suiker en bedek met aluminiumfolie. Bak 20-30 minuten in de oven tot de rabarber zacht is maar nog geen moes. Laat afkoelen.

  3. Verhoog de oventemperatuur (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Bekleed het taartdeeg met bakpapier, vul met bakbonen en bak ca. 15 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier met de bakbonen en bak nog ca. 5 minuten. Neem uit de oven, snijd het overtollig deeg aan de rand af en laat afkoelen.

  4. Snijd de rabarber in stukken die in de taartvorm passen. Bestrijk de afgekoelde taartbodem met de jam.

  5. Klop de boter met 125 g suiker, de eieren, het amandelmeel, 50 g bloem en het bakpoeder door elkaar. Verdeel het mengsel in klodders over de taartbodem en spreid het voorzichtig
    uit tot een egale laag. Verdeel de rabarber eroverheen. Leg de rabarber zo neer, dat er een kleine ruimte tussen de verschillende stukken overblijft. Bestrooi met het amandelschaafsel en
    bak in 25-30 minuten in de oven goudbruin.

  6. Serveer warm of op kamertemperatuur. Lekker met poedersuiker en een flinke dot crème fraîche of slagroom.*Liever zelf zanddeeg maken? Voor 500 g deeg kneed je 250 g bloem, 175 g harde boter in stukjes en 75 g suiker door elkaar. Verpak in vershoudfolie, laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast en rol uit.

Foto’s: © olive Magazine/Immediate Media Styling: Luis Peral Foodstyling: Anna Glover Illustratie: Jitske Wedman

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)