Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Rabarber-custard-blondies

Rabarber-custard-blondies

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

  • 35 minuten wachttijd35 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe voor de swirl de rabarber en de suiker in een brede pan en breng aan de kook. Laat ca. 10 minuten rustig pruttelen tot er een dikke jam ontstaat. Voeg voor een rode swirl een paar druppels kleurstof toe. Laat afkoelen.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Doe 225 g boter met een snuf zout en beide suikers in een pan en verwarm op laag vuur tot alles gesmolten is en er een glad, glanzend mengsel ontstaat. Haal van het vuur en laat 10 minuten afkoelen. Zeef de bloem, het custardpoeder en het bakpoeder in een kom. Vet een bakblik (20×30 cm) in met boter en bekleed het met bakpapier.

  3. Klop de eieren door het afgekoelde botermengsel. Spatel het bloemmengsel erdoorheen tot een glad beslag. Spatel 150 g chocolade en het vanille-extract erdoorheen. Schenk het beslag in het bakblik en verdeel er de rabarberjam en de banketbakkersroom in kleine hoopjes overheen. Trek met een cocktailprikker door het beslag voor een swirl-effect.

  4. Bak de blondies 35-40 minuten in de oven tot het beslag stevig is geworden en de randjes loskomen van het bakblik. Laat in het bakblik
    afkoelen. Smelt de overige chocolade au bainmarie (in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water). Drizzle de chocolade over de afgekoelde blondies en laat kort drogen. Snijd in stukken en serveer. Bewaar de blondies tot 3 dagen in een luchtdicht afgesloten bak.

Per portie: 464 kcal | 57 g koolhydraten | 5 g eiwit | 24 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Mike English Foodstyling: Ellie Jarvis Styling: Sarah Birk

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)