Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Rabarber-kruimelrepen op een ovenrooster

Rabarber-kruimelrepen

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Deze rabarber-kruimelrepen zijn perfect voor als je zin hebt in iets lekkers, maar niet al te veel tijd hebt om te bakken. Het zure van de rabarber en de zoete kruimellaag zorgen voor de ideale balans. Lekker als tussendoortje of voor bij de koffie!

Lees verder onder de advertentie

Aantal stuks
10

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
Deze rabarber-kruimelrepen zijn perfect voor als je zin hebt in iets lekkers, maar niet al te veel tijd hebt om te bakken. Het zure van de rabarber en de zoete kruimellaag zorgen voor de ideale balans. Lekker als tussendoortje of voor bij de koffie!
Rabarber
Benieuwd wanneer rabarber in het seizoen is? Hier lees je alles over deze heerlijke stengels!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 1800C/ hetelucht: 1600C) en bekleed een vierkante bakvorm (20 × 20 cm) met bakpapier. Kneed de bloem, de basterdsuiker, het zout en de boter tot kruimels.

  2. Houd ca. 1⁄3 apart en kneed de havervlokken en de hazelnoten hierdoorheen. Neem het gewone deeg en kneed dit verder tot een deegbal. Verdeel dit over de bodem van de bakvorm en duw en beetje aan.

  3. Meng de rabarber, de aardbeien, de citroenschil, de suiker en de maizena in een kom. Verdeel de fruitvulling over de deegbodem. Verdeel het kruimeldeeg erover.

  4. Bak de crumble ca. 1 uur in de oven, of tot het fruit bubbelt aan de randjes en het deeg goudkleurig is. Laat helemaal afkoelen in de vorm.

  5. Snijd de crumble in vierkantjes en serveer. In een luchtdichte bak blijven de repen tot een week goed. Je kunt ze eventueel op lage temperatuur in de oven opwarmen.

Per stuk: 350 kcal | 40 g koolhydraten | 5 g eiwit | 19 g vet

Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Willem van Santen en Anne Mebelder

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!