
Rabarber-kruimelrepen
Eenvoudig
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 1800C/ hetelucht: 1600C) en bekleed een vierkante bakvorm (20 × 20 cm) met bakpapier. Kneed de bloem, de basterdsuiker, het zout en de boter tot kruimels.
Houd ca. 1⁄3 apart en kneed de havervlokken en de hazelnoten hierdoorheen. Neem het gewone deeg en kneed dit verder tot een deegbal. Verdeel dit over de bodem van de bakvorm en duw en beetje aan.
Meng de rabarber, de aardbeien, de citroenschil, de suiker en de maizena in een kom. Verdeel de fruitvulling over de deegbodem. Verdeel het kruimeldeeg erover.
Bak de crumble ca. 1 uur in de oven, of tot het fruit bubbelt aan de randjes en het deeg goudkleurig is. Laat helemaal afkoelen in de vorm.
Snijd de crumble in vierkantjes en serveer. In een luchtdichte bak blijven de repen tot een week goed. Je kunt ze eventueel op lage temperatuur in de oven opwarmen.