Lees verder onder de advertentie
Eton mess trifle met rabarber
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Als er een dessert is dat goed in een handomdraai te maken is, dan is het wel een Eton Mess. Dit Engelse dessert bestaat uit room, schuimpjes en vers fruit zoals rabarber. De presentatie mag – zoals de naam al doet vermoeden – best een beetje een mess zijn. Smullen doe je toch wel! Dit serveren we 'm chique in een glaasje en maken we er een ware trifle van.
Bereiding
Verwarm de oven voor (hetelucht: 180°C / elektrisch: 160°C). Doe de rabarber in een ovenschaal en strooi er de kristalsuiker overheen. Bedek de schaal met aluminiumfolie en zet 10-15 minuten in de oven tot de rabarber zacht is.
Klop de slagroom met de poedersuiker en het vanille-extract lobbig.
Verdeel over 6 glazen in laagjes de slagroom, de rabarber, de meringuestukjes en de vla. Besprenkel met het rabarbersap uit de ovenschaal en serveer.
Lees verder onder de advertentie