Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Cover voor Spoom van rabarbersorbet en cava

Spoom van rabarbersorbet en cava

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd

Een spoom is een (tussen)gerechtje om smaak te neutraliseren. Het geeft meteen een feestelijk tintje aan een maaltijd.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Een spoom is een (tussen)gerechtje om smaak te neutraliseren. Het geeft meteen een feestelijk tintje aan een maaltijd.
Tip
Je kunt hem ook maken met gekocht sorbetijs, dan heb je zonder veel moeite een luxe gerechtje op tafel.

Bereiding

  1. Maak de rabarber schoon en snijd de groente grof. Breng de rabarber met de suiker en het sinaasappelsap in een pan aan de kook en laat ca. 15 minuten pruttelen. Laat de rabarber afkoelen.

  2. Hak de afgekoelde rabarber fijn in een keukenmachine. Schenk de massa in een bakje en zet ca. 6 uur in de diepvries.

  3. Hak de bevroren massa fijn in een keukenmachine. Schep een klein bolletje ijs in een mooi glas. Schenk er de cava overheen. Serveer direct.

Per portie: 182 kcal | 19 g koolhydraten | 1 g eiwit

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)