Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Gebakken zalm met waterkerssaus

Gebakken zalm met waterkerssaus

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor de saus

Bereiding

  1. Doe de aardappels in een pan met gezouten water en breng aan de kook. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar. Doe intussen de ingrediënten voor de saus met een snufje zout in een blender en pureer helemaal glad. Voeg een scheutje water toe als de saus te dik is.

  2. Blancheer de bimi ca. 4 minuten in een pan met kokend water. Giet af. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Bestrijk de zalmfilets licht met zonnebloemolie en bestrooi royaal met zout en peper. Leg de filets met de huid naar beneden in de pan en bak 2-3 minuten tot de huid goudbruin en knapperig is. Keer de filets en bak 1-2 minuten verder. Voeg de boter toe aan de pan, bestrijk de vis ermee en bak nog 1 minuut. Voeg de kappertjes toe en haal de pan van het vuur. Laat 1 minuut rusten. Giet de aardappels af en laat even uitdampen.

  3. Leg de zalmfilets op twee borden, verdeel er de kappertjes over en schep er de saus bovenop. Serveer met de bimi en de aardappels.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush & Janine Ratcliffe Foto’s, styling & foodstyling: Stuart Ovenden

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)