Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Risotto met peulvruchten en krokant broodkruim

Risotto met peulvruchten en krokant broodkruim

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verkruimel het bruinbrood. Pel de knoflook. Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook en de rozemarijn toe. Bak ca. 1 minuut op laag vuur zodat de smaken in de olijfolie trekken. Voeg het bruinbrood toe. Bak het ca. 10 minuten op laag vuur en roer er regelmatig doorheen zodat het niet aanbrandt. Haal het broodkruim uit de pan en laat uitlekken op  keukenpapier. Bestrooi met zout.

  2. Breng in een pan 800 ml water met 1 bouillonblokje aan de kook. Snipper de ui en fruit hem in 2 el olijfolie in een ruime pan. Voeg de risottorijst toe en bak ca. 30 seconden aan. Blus af met de witte wijn en roer goed door op laag vuur. Voeg zoveel bouillon toe dat de rijst net onderstaat. Kook de rijst in ca. 19 minuten beetgaar en voeg daarbij telkens zoveel nieuwe bouillon toe dat de rijst weer net onderstaat.

  3. Maak ondertussen de peultjes en de sugarsnaps schoon. Rasp de parmezaan. Voeg ca. 5 minuten voor het einde van de gaartijd van de rijst de diepvriesspinazie, de peultjes en de sugarsnaps toe en gaar mee. Voeg als de rijst beetgaar is de parmezaan toe en breng op smaak met zout en peper. Neem van het vuur en laat ca. 1 minuut afgedekt rusten in de pan. Verdeel de risotto over borden en strooi het krokante broodkruim erover.

Receptuur & foodstyling: Sjoerd Kleijn Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)