Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Rabarberplaattaart met witte chocolade en vlierbloesem

Rabarberplaattaart met witte chocolade en vlierbloesem

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe de stukjes rabarber met het sinaasappelsap en de suiker in een ovenschaal, dek goed af met het aluminiumfolie en bak ca. 15 minuten tot de rabarber wat zachter is. Laat een beetje afkoelen en leg de rabarber op een bakplaat. Bewaar de siroop voor later gebruik.

  2. Rol het bladerdeel voorzichtig uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd met een mesje diagonale streepjes in de buitenste 1½ cm van het deeg, zodat je een rand krijgt. Snijd het deeg niet door. Prik met een vork gaatjes in het midden van het deeg – hierdoor rijst de rand en blijft het midden plat. Bak de bodem ca. 15 minuten tot het deeg gerezen en goudbruin is. Als het midden toch een beetje omhoog is gekomen, druk het dan zachtjes weer plat met een schone theedoek.

  3. Smelt als de bodem afgekoeld is de witte chocolade in de magnetron of au bain-marie en bestrijk de binnenkant van de bodem ermee. Laat helemaal afkoelen.

  4. Schenk de rabarbersiroop door een fijne zeef in een kleine pan. Meng de maizena met 1 el koud water, voeg toe aan de pan en breng alles aan de kook tot het mengsel dik en stroperig is. Laat afkoelen.

  5. Klop de slagroom lobbig, voeg de mascarpone, de vlierbloesemsiroop en de poedersuiker toe en klop het geheel tot zachte pieken. Verdeel de room over de witte chocolade.

  6. Leg de rabarber in een net patroon op de room. Bestrooi met de pistachenoten. Snij d in stukken en serveer met een beetje rabarbersiroop eroverheen.

Per portie: 779 kcal | 52 g koolhydraten | 8 g eiwit | 59 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Fotografie: Mowie Kay Styling: Max Robinson Foodstyling: Esther Clark

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)