Bereiding

Maak eens risotto met een twist; heerlijke groene doperwten-spinazierisotto met krabsalsa. Ziet er niet alleen prachtig uit maar smaakt ook heerlijk. Buon appetito! 

  1. Breng de bouillon aan de kook en houd hem op laag vuur heet. Verhit een flinke scheut olie in een ruime braad- of hapjespan en fruit er de ui en de lente-uitjes ca. 5 minuten op laag vuur in tot ze zacht zijn. Zet het vuur op middelhoog, voeg de rijst en de knoflook toe en bak al omscheppend 1 minuut tot alle rijstkorrels bedekt zijn met een laagje olie en glazig zijn.
  2. Blus de rijst af met de wijn en laat hem bijna helemaal inkoken. Verlaag het vuur en voeg steeds een soeplepel hete bouillon toe, roer regelmatig door. Voeg pas meer bouillon toe als het vorige vocht opgenomen is. Herhaal dit tot de bouillon op is en de rijst bijna gaar is, dit duurt 25-30 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Doe de ingrediënten voor de groene saus in een keukenmachine met 100 ml water en pureer tot een gladde saus.
  4. Roer de groene saus door de rijst. Verwarm al roerende nog ca. 10 minuten, voeg dan de doperwten, 70 g parmezaan, het citroensap en de crème fraîche toe. Breng op smaak met zout en peper en verwarm nog ca. 5 minuten tot de doperwten en de rijst zacht zijn.
  5. Meng de ingrediënten voor de krabsalsa. Verdeel de risotto over diepe borden en schep er de krabsalsa op. Besprenkel met wat olijfolie en serveer met extra parmezaan en de citroenpartjes.

Per portie: ca. 517 kcal
24 g eiwit | 21 g vet | 57 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur en foodstyling: Lottie Covell Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson