Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Kropsla met gepocheerd ei en pecorino

Kropsla met gepocheerd ei en pecorino

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de kern uit de sla zodat hij in losse blaadjes uit elkaar valt. Was de sla en laat hem goed uitlekken. Pel en snipper de sjalot. Meng de sjalot met de mosterd, de honing en de ciderazijn. Klop er de olijfolie doorheen en breng op smaak met zout en peper.

  2. Breng 1 l water met de azijn en een snufje zout aan de kook. Breek de eieren ieder afzonderlijk in een kommetje. Draai het vuur onder het water laag, zodat het net niet meer kookt. Laat 1 ei voorzichtig langs de rand van de pan in het water glijden. Pocheer het ei ca. 5 minuten en neem uit de pan. Herhaal met de overige eieren.

  3. Maak de salade aan met de dressing en breng eventueel op smaak met zout en peper. Verdeel de salade over een grote schaal. Rasp de pecorino grof en strooi hem over de salade. Neem de eieren uit het water en leg ze voorzichtig op de salade. Bestrooi de eieren met zout en peper.

Foto’s: Stephan van Raay
Foodstyling & receptuur: Willem van Santen
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Subba (subba.nl)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)