Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Wat zijn tuinbonen

Hoe moet je tuinbonen dubbel doppen?

Advertentie

Het is het seizoen van de tuinboon! Tijd om wat lekkers te maken met deze groente. Als je echt een restaurantwaardig gerecht op tafel wilt zetten is het aan te raden om wat extra aandacht te schenken aan je smaakmaker door ze dubbel te doppen. Maar hoe moet je tuinbonen dubbel doppen? Wij leggen het je uit én delen de lekkerste recepten.

Waarom moet je tuinbonen dubbel doppen?

Bij kleine, jonge boontjes is het niet echt nodig maar wat grotere exemplaren hebben een grijs velletje dat iets bitter en dus niet zo lekker smaakt. Dit velletje kun je overigens wel gewoon eten. Tuinbonen dubbel doppen is dus niet noodzakelijk, maar je zet op die manier lekkerdere en zoetere bonen op je bord. Daarnaast kleuren de tuinbonen nét even wat mooier als je ze dubbel dopt.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Hoe moet je tuinbonen dubbel doppen?

Eerst dop je de tuinbonen door ze uit de peul te halen. Je kunt dit makkelijk doen door de peul langs de naad open te trekken en de bonen uit de peul te duwen. Zet een grote pan met water, een snuf zout en eventueel wat bonenkruid aan de kook en blancheer er de bonen circa 4 minuten in. Giet de bonen af en leg direct in ijskoud water om het garingsproces te stoppen. Nu de bonen wat afgekoeld zijn, kun je ze makkelijk dubbel doppen. Trek het grijze bovenste velletje eraf en klaar zijn je dubbel gedopte bonen!

Recepten met tuinbonen

Trek gekregen? Dat snappen we. Natuurlijk zochten we de lekkerste recepten met tuinbonen voor je bij elkaar; van pasta tot pizza en een heerlijke zomerse salade.

Tuinbonensalade met krokante salie en buffelmozzarella

Tuinbonensalade met krokante salie en buffelmozzarella

Wat is lekkerder in de zomer dan een goedgevulde salade? Met deze tuinbonensalade zet je in een handomdraai een lekker én gezond gerecht op tafel. De krokante salie is een gamechanger en tilt de salade naar een hoger niveau.

Naar het recept
pizza tuinbonen pancetta weekmenu

Pizza met tuinbonen en pancetta

Met pizza zit je altijd goed, al missen we soms wat extra groenten. Met dit recept komt dat helemaal goed, de tuinbonen zorgen voor je dagelijkse portie groente!

Naar het recept
Salade met nieuwe aardappels, tuinbonen en chorizo

Salade met nieuwe aardappels, tuinbonen en chorizo

Een goede maaltijdsalade is hét antwoord op drukke doordeweekse dagen. Je stopt er van alles in wat lekker is en hebt zo een simpele en snelle maaltijd op tafel staan.

Naar het recept
Penne met tuinbonen in knoflooksaus

Penne met tuinbonen in knoflooksaus

Tuinbonen smaken ook ontzettend lekker in bijvoorbeeld een pasta. In combinatie met de knoflooksaus durven we zelfs te stellen dat deze pasta onweerstaanbaar lekker wordt!

Naar het recept
Profielfoto van

Martina Silbrníková

Kan moeilijk begrip opbrengen voor mensen die weinig lusten. Zelf lust ze namelijk alles, behalve grapefruit en tonic (ieuw, zo bitter!). Houdt van kluiven, no shame. Eet kilo’s boter en verafschuwt margarine. Vindt kaas met wijn het allerlekkerste toetje.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!