Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Halveer de bol knoflook horizontaal. Bedruip met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Verpak de knoflook in aluminiumfolie en pof ca. 45 minuten in de oven.

2. Dop de tuinbonen en blancheer ze 2-3 minuten in kokend water. Giet ze af en spoel onder koud stromend water. Dubbeldop ze eventueel, als je dit lekkerder vindt. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin en geurig worden.

3. Neem de knoflook uit de oven en laat afkoelen. Knijp de zachte knoflookpulp uit de schilletjes en doe de knoflookpulp met de boter in een pannetje. Giet de witte wijn erbij en breng rustig aan de kook. Laat tot de helft inkoken.

4. Kook de vezelrijke pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Blus de knoflooksaus af met de slagroom en breng het geheel opnieuw aan de kook. Breng de saus op smaak met zout en peper. Voeg de tuinbonen toe en verwarm ze even mee. Bewaar wat basilicumblaadjes voor de garnering en hak de rest fijn. Voeg het gehakte basilicum toe aan de saus en haal de pan van het vuur. Giet de pasta af maar bewaar wat kookvocht. Meng de pasta door de saus. Voeg wat kookvocht toe als de saus te dik is.

5. Verdeel de pasta over diepe borden. Garneer met de geroosterde cashewnoten en de basilicumblaadjes.

Per portie (4): ca. 741 kcal
28 g eiwit | 46 g vet | 40 g koolhydraten

Dat smaakt!

Uit je voorraadkast de lekkerste biologische recepten op tafel toveren? Dat doe je met Smaakt. De producten van Smaakt zij n biologisch, dus vrij van onder meer kunstmatige toevoegingen en chemische bestrij dingsmiddelen. Dat smaakt naar meer. Smaakt zet bovendien nog een stapje extra. De verpakkingen van de producten zij n bio based en meer dan 90% van hun producten is plantaardig.

foto’s en receptuur: Willem van Santen