Bereiding

  1. Dop de tuinbonen een eerste keer. Kook ze vervolgens 2 minuten in gezouten water en leg ze in een bak met ijs. Dop ze een tweede keer, zodat ze mooi groen zijn.
  2. Snijd de tomaten in stukjes en meng ze in een kom met de tuinbonen. Voeg de geraspte citroenschil, de twee soorten azijn en de olijfolie toe samen met de ingelegde korianderzaadjes. Proef en voeg naar smaak grof zeezout en gemalen peper toe.
  3. Laat ondertussen de barbecue goed heet worden, of verwarm een grillpan op het fornuis.
  4. Rooster het brood (zonder in te smeren met olijfolie) op de barbecue of in de grillpan totdat het goudbruin is. Snijd de verse knoflook door de helft en wrijf beide helften goed over het knapperig geroosterde brood.
  5. Beleg het brood met de salade van tomaat en tuinbonen, schep er wat vocht van de salade overheen en bestrooi met verse kruiden en eetbare bloemen. Sprenkel voor het serveren nog wat olijfolie eroverheen.

Per portie: ca. 328 kcal
18 g eiwit | 8 g vet | 34 g koolhydraten

TIP: Heb je geen verse ingelegde korianderzaadjes? Gebruik dan wat gedroogd korianderzaad uit de supermarkt. Rooster een eetlepel gedroogd korianderzaad in een droge koekenpan en vijzel vervolgens fijn. Voeg eventueel nog wat kappertjes toe.

Receptuur: Jos Timmer Fotografie: Milou van der Will