Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Tuinbonenspread op zuurdesemtoast

Boontjes doppen: 5x recepten met tuinbonen

Advertentie

Het doppen van de fluweelzachte peulen is altijd een verrassing: hoeveel bonen haal je eruit? In ieder geval genoeg voor salade, spread of risotto. Bekijk onze heerlijke recepten met tuinbonen dus maar snel!

Tuinbonen zijn in het seizoen. Tijd om er wat lekkers mee te maken dus. Ga jij boontjes doppen? Maak er dan deze heerlijke recepten met tuinbonen mee: van salade tot spread. Weet je nog niet goed hoe jij je eigen boontjes moet doppen? In dit artikel leggen we je stap-voor-stap uit hoe je tuinbonen dubbel doppen kan.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten, tips & verhalen ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Griekse salade met tuinbonen en gemarineerde feta

We trappen het lijstje met recepten met tuinbonen af met een echte redactiefavoriet. Want wie houdt er nou niet van Griekse salade? In dit recept geven we de klassieker een twist door het te maken met tuinbonen en gemarineerde feta.

> naar het recept: Griekse salade met tuinbonen en gemarineerde feta

Griekse salade met tuinbonen en gemarineerde feta

Parelgortrisotto met kip en tuinbonen

Risotto maak je meestal van arboriorijst, maar wist je dat je het gerecht ook met parelgort kan maken? De smaak is dan wat nootachtiger en net wat specialer.

> naar het recept: parelgortrisotto met kip en tuinbonen

Parelgortrisotto met kip en recepten met tuinbonen

Pizza met tuinbonen en pancetta

Met pizza zit je altijd goed, dus waarom zou je het niet beleggen met de beste boontjes? Zo kom je ook nog eens eenvoudig aan je dagelijkse portie groenten. Niet voor niets is dit misschien wel onze favoriet van dit lijstje met recepten met tuinbonen.

> naar het recept: pizza met tuinbonen en pancetta

pizza tuinbonen pancetta weekmenu

Tuinbonenspread op zuurdesemtoast

Door de salade, op een pizza of… op een broodje! Maak je eigen groene spread met rucola, knoflook, citroen, olijfolie en pecorino. Maak gerust extra veel, want die broodjes wil je blijven smeren.

> naar het recept: tuinbonenspread op zuurdesemtoast

Tuinbonenspread op zuurdesemtoast

Tuinbonensalade met krokante salie en buffelmozzarella

Wat is lekkerder in de zomer dan een goedgevulde salade? Met deze tuinbonensalade zet je in een handomdraai een lekker én gezond gerecht op tafel. De krokante salie is een gamechanger en tilt de salade naar een hoger niveau.

> naar het recept: tuinbonensalade met krokante salie en buffelmozzarella

Tuinbonensalade met krokante salie en buffelmozzarella

Lees ook: Bij de borrel: de lekkerste dips en smeersels

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!