
Recepten met tuinbonen
Lees verder na de advertentie
Tuinbonen zijn in het seizoen. Tijd om er wat lekkers mee te maken dus. Ga jij boontjes doppen? Maak er dan deze heerlijke recepten met tuinbonen mee: van salade tot spread. Weet je nog niet goed hoe jij je eigen boontjes moet doppen? In dit artikel leggen we je stap-voor-stap uit hoe je tuinbonen dubbel doppen kan.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Griekse salade met tuinbonen en gemarineerde feta
We trappen het lijstje met recepten met tuinbonen af met een echte redactiefavoriet. Want wie houdt er nou niet van Griekse salade? In dit recept geven we de klassieker een twist door het te maken met tuinbonen en gemarineerde feta.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Parelgortrisotto met kip en tuinbonen
Risotto maak je meestal van arboriorijst, maar wist je dat je het gerecht ook met parelgort kan maken? De smaak is dan wat nootachtiger en net wat specialer.

Pizza met tuinbonen en pancetta
Met pizza zit je altijd goed, dus waarom zou je het niet beleggen met de beste boontjes? Zo kom je ook nog eens eenvoudig aan je dagelijkse portie groenten. Niet voor niets is dit misschien wel onze favoriet van dit lijstje met recepten met tuinbonen.

Tuinbonenspread op zuurdesemtoast
Door de salade, op een pizza of… op een broodje! Maak je eigen groene spread met rucola, knoflook, citroen, olijfolie en pecorino. Maak gerust extra veel, want die broodjes wil je blijven smeren.

Tuinbonensalade met krokante salie en buffelmozzarella
Wat is lekkerder in de zomer dan een goedgevulde salade? Met deze tuinbonensalade zet je in een handomdraai een lekker én gezond gerecht op tafel. De krokante salie is een gamechanger en tilt de salade naar een hoger niveau.
Ingrediënten
Bereiding
Pel en snipper de sjalot. Was de sinaasappel met heet water, wrijf hem droog en rasp de schil er in lange reepjes af. Meng het citroensap met de sinaasappelschil en de sjalot. Klop de olijfolie erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Was de salie en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes. Verhit de olie in een pan bak er de salieblaadjes knapperig in. Laat de blaadjes uitlekken op keukenpapier.
Blancheer de doperwten in de peul ca. 2 minuten in kokend water. Giet af en bewaar het kookwater. Spoel de doperwten direct onder koud stromend water. Dop de tuinbonen en blancheer ze ca. 2 minuten in het kokende water. Giet de tuinbonen af en spoel ze onder koud stromend water. Dubbeldop de helft van de tuinbonen. Open de doperwtenpeulen en neem de helft van de doperwten eruit.
Meng de tuinbonen in een ruime schaal met de doperwten en de dressing. Scheur de mozzarella in grove stukken. Verdeel de mozzarella en de salie over de salade.
Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp
Onze tips

Zonnige smaken: Mexicaans eten voor elke dag

Makkelijke maaltijdsalades: 15x de lekkerste recepten

Zo kun je zelf het perfecte naan brood maken

11x verkoelende zomerse drankjes

Deze makkelijke mocktails maak je in een paar minuten

9x rabarber recepten: van taart tot compote

Wraps met kip: 9x heerlijke recepten

Deze moederdagcadeaus zijn zó lekker dat je ze bijna zelf wilt houden
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.