Bereiding

  1. Verkruimel de feta zeer grof boven een kom. Meng het venkelzaad, de citroenschil, de helft van het citroensap en 1 el olijfolie erdoorheen. Breng op smaak met peper. Roer goed door en laat de feta ca. 20 minuten marineren. Roer af en toe even door.
  2. Meng het overige citroensap, de verse dille, de overige olijfolie en de oregano en breng op smaak met zout en peper. Doe de rode ui in een vergiet en giet er kokend water overheen. Laat goed uitlekken en roer de ui door de dressing.
  3. Kook de tuinbonen 2-3 minuten in een pan met water met zout. Giet de tuinbonen af en spoel af onder koud stromend water. Meng de tuinbonen met de komkommer, de groene olijven, de bleekselderij en de peterselie. Sprenkel de dressing over de salade en meng het geheel goed door elkaar.
  4. Haal de slabladeren los van de krop en verdeel over 2-3 borden. Verdeel de salade en de gemarineerde feta over de bladeren. Serveer met pita’s of naan.

Per portie: ca. 623 kcal

31 g eiwit 39 g vet 25 g koolhydraten

© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Lara Holmes Styling: Sarah Birksfood Foodstyling: Anna Glover