Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Koolrabi-appelsalade met yoghurt-dilledressing

Koolrabi-appelsalade met yoghurt-dilledressing

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schaaf de koolrabi op de mandoline in dunne plakjes van ca. 1 mm dik. Was de appels en schaaf ze op dezelfde manier in plakjes. Schaaf het klokhuis niet mee. Doe de koolrabi en de appel in een kom en voeg de yoghurt, de dille op 1 tl na, de helft van de citroenschil, zout en peper toe. Meng goed maar voorzichtig door.

  2. Verdeel de salade over een grote platte schaal. Maal er royaal peper overheen. Bestrooi met de overige citroenschil en de overige dille en besprenkel met olijfolie. Lekker met spareribs.

Per portie: 159 kcal | 20 g koolhydraten | 7 g eiwit | 3 g vet

©️ olive Magazine/Immediate Media Foto’s: Ant Duncan Receptuur: Dan Doherty Food styling: Katy Greenwood Styling: Oliva Wardle

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (13 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!