Honing-mosterd-ribbetjes
Gemiddeld
ca. 24 uur bereidingstijdca. 24 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel en snipper een dag van tevoren de sjalot. Maal in de vijzel de sjalot met de kerrie en ½ el zout fijn. Voeg de honing en de mosterd toe en meng goed. Roer de ciderazijn en de olie erdoorheen. Verwijder het vlies aan de binnenkant van de ribbetjes of vraag je slager dit te doen. Wrijf het vlees goed in met de helft van de marinade en zet het afgedekt 24 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Leg de ribbetjes in een ruime ovenschaal en schenk er zoveel koud water over dat ze net onderstaan. Voeg ½ el zout toe en dek de schaal goed af met aluminiumfolie. Gaar de spareribs ca. 1 uur en 30 minuten in de oven.
Neem de spareribs uit het kookvocht en laat kort afkoelen. Gril de spareribs 1015 minuten op een houtskoolbarbecue of onder een voorverwarmde ovengrill. Bestrijk de spareribs tijdens het grillen meerdere malen met de overige marinade.