Witte asperges met hazelnootsaus, ham, ei en krieltjes
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Kook de krieltjes in ca. 10 minuten beetgaar in water met wat zout. Giet de krieltjes af en laat goed uitlekken.
Verwarm voor de saus de kookroom met de hazelnoten en kook ca. 20 minuten op laag vuur. Zeef de hazelnoten uit de saus (deze zijn hun nu smaak verloren) en breng de saus op smaak met zout. Verdun de saus als hij te dik is met water of kookroom.
Rasp de parmezaan fijn en meng hem met de bloem. Verdeel de parmezaan over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 10 minuten in de oven en laat afkoelen tot de kaas krokant is geworden.
Schil de asperges en snijd het houtige uiteinde eraf. Leg de asperges in een diepe pan en vul hem met water. Breng aan de kook en kook ca. 5 minuten op laag vuur. Zet het vuur uit.
Kook intussen de eieren in ca. 6 minuten zacht in kokend water. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Verhit de olie in een koekenpan en bak er de krieltjes goudbruin in. Verdeel de asperges over de borden en serveer met de ham en de gebakken krieltjes. Snijd de eieren doormidden, breek de krokante parmezaan in stukken en verdeel over de borden.