Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Geglaceerde wortels met steranijs

7x de lekkerste recepten met wortel

Advertentie

In een soep, salade of stoofschotel: met wortels kun je alle kanten op. De oranje penen passen goed in allerhande gerechten, van zoet tot hartig, en zijn naast heel lekker ook nog eens gezond. Zet deze groente vanavond dus nog op tafel!

Wortel recepten

Ben je gek op wortelen maar weet je niet goed wat je ermee kunt maken? Laat je dan inspireren door deze heerlijke wortel recepten. Wat denk je bijvoorbeeld van geglaceerde wortels, wortelkroketjes of een carrot cake? Deze wortel recepten bewijzen dat de penen zowel goed gaan met hartige- als zoete smaakmakers. Zelfs als je niet gek bent op wortelen zijn deze zeven recepten onweerstaanbaar lekker, probeer maar eens uit!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten met wortel:

pittige bulgur

Pittige bulgur met wortel en munt

Kan jouw dag wel een beetje spice gebruiken? Zet dan de pittige bulgur met wortel en munt op tafel. Dit verwarmende gerecht geeft je in één klap nieuwe energie!

Naar het recept
Geglaceerde wortels met steranijs

Geglaceerde wortels met steranijs

Hoe maak je wortels extra lekker? Door ze te glaceren. Dat is een techniek waarbij je het eten gaart en een extra glanzend en smaakvol laagje geeft. In dit recept gebruik je bouillon, suiker en steranijs hiervoor. Zo maak je het perfecte bijgerecht.

Naar het recept
Wortel-pastinaaksoep

Wortel-pastinaaksoep

Tover je favoriete groenten om tot een heerlijke soep. Dit recept met wortel en pastinaak is een redactiefavoriet. Wanneer je zelf deze soep maakt, zal je snappen waarom. Het recept is makkelijk, snel en vooral ontzettend lekker. De zoete smaken van de wortel en pastinaak gaan ontzettend goed samen.

Naar het recept
Wortel-biryani met komijn

Wortel-biryani met komijn

Biryani is een klassiek Indiaas gerecht met geurige rijst. Dit gerecht wordt vaak met kip of lamsvlees geserveerd. Maar wij gaan het liefst voor een vegetarische variant met wortel. Wanneer je dit gerecht maakt, zal je begrijpen waarom.

Naar het recept
Kruidige wortelkroketjes met ansjovismayonaise

Kruidige wortelkroketjes met ansjovismayonaise

Je zult niet sneller een beter wortel recept vinden dan dit. Want gaat er iets boven kroketjes? De gefrituurde hapjes zijn prachtig oranje van kleur en daarmee perfect te serveren op een Hollandse feestdag!

Naar het recept
Cover voor

Worteltulband

Bakker, heeft u ook worteltjestaart? Nou en of! Wij bakken de carrot cake het liefst volgens dit heerlijke recept. Hiermee maak je de klassiekere met een frisse citroenroomlaag en knapperige pecannoten.

Naar het recept
glutenvrije worteltjestaart

Frisse glutenvrije worteltjestaart

Wil je een carrot cake bakken, maar dan liever zonder gluten? Geen probleem! Deze worteltaart bak je met glutenvrij bloem. Zo kan iedereen ervan genieten. Vergeet vooral niet de sinaasappel boven het glazuur te raspen, dat maakt het geheel lekker fris.

Naar het recept

Ons favoriete wortel recept:

pittige bulgur

Pittige bulgur met wortel en munt

Kan jouw dag wel een beetje spice gebruiken? Zet dan de pittige bulgur met wortel en munt op tafel. Dit verwarmende gerecht geeft je in één klap nieuwe energie!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 2 el harissapasta
  • 150 g bulgur
  • 2 winterwortel (in schijven van ca. ½ cm dik)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 150 g blanke amandelen
  • schil en sap van 1/2 biologische citroen (geraspte)
  • zout en peper
  • 100 g gedroogde abrikozen (in blokjes)
  • 1 bosje munt

Bereiding

  1. Pel de ui, halveer hem en snijd in ringen. Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit er de ui ca. 5 minuten in tot hij glazig is. Voeg de harissa toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de bulgur, de wortelschijven en 350 ml kokend water toe. Verkruimel het bouillonblokje erin, leg een deksel op de pan en kook in ca. 15-20 minuten gaar.

  2. Bak de amandelen in 2 el olie goudbruin. Laat de amandelen uitlekken op keukenpapier en bedruip direct met het citroensap en bestrooi met zout.

  3. Check de bulgur, als het goed is is hij beetgaar en het vocht grotendeels opgenomen. Neem van het vuur, roer de abrikozen doorheen en laat afgedekt 5 minuten staan.

  4. Hak de munt grof. Roer de citroenschil en de helft van de munt door de bulgur. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de bulgur over een schaal en strooi er de amandelen en de rest van de munt overheen.

Receptuur, foto’s, styling en foodstyling: Willem van Santen

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!