Foodies 03/2025: Airfryer
Crispy comfort
Airfryer cover
Geglaceerde wortels met steranijs

7x de lekkerste recepten met wortel

In een soep, salade of stoofschotel: met wortels kun je alle kanten op. De oranje penen passen goed in allerhande gerechten, van zoet tot hartig, en zijn naast heel lekker ook nog eens gezond. Zet deze groente vanavond dus nog op tafel!

Wortel recepten

Lees verder na de advertentie

Ben je gek op wortelen maar weet je niet goed wat je ermee kunt maken? Laat je dan inspireren door deze heerlijke wortel recepten. Wat denk je bijvoorbeeld van geglaceerde wortels, wortelkroketjes of een carrot cake? Deze wortel recepten bewijzen dat de penen zowel goed gaan met hartige- als zoete smaakmakers. Zelfs als je niet gek bent op wortelen zijn deze zeven recepten onweerstaanbaar lekker, probeer maar eens uit!

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Wortel-pastinaaksoep

Wortel-pastinaaksoep

Tover je favoriete groenten om tot een heerlijke soep. Dit recept met wortel en pastinaak is een redactiefavoriet. Wanneer je zelf deze soep maakt, zal je snappen waarom. Het recept is makkelijk, snel en vooral ontzettend lekker. De zoete smaken van de wortel en pastinaak gaan ontzettend goed samen.

Naar het recept
pittige bulgur

Pittige bulgur met wortel en munt

Kan jouw dag wel een beetje spice gebruiken? Zet dan de pittige bulgur met wortel en munt op tafel. Dit verwarmende gerecht geeft je in één klap nieuwe energie!

Naar het recept
Geglaceerde wortels met steranijs

Geglaceerde wortels met steranijs

Hoe maak je wortels extra lekker? Door ze te glaceren. Dat is een techniek waarbij je het eten gaart en een extra glanzend en smaakvol laagje geeft. In dit recept gebruik je bouillon, suiker en steranijs hiervoor. Zo maak je het perfecte bijgerecht.

Naar het recept
Wortel-biryani met komijn

Wortel-biryani met komijn

Biryani is een klassiek Indiaas gerecht met geurige rijst. Dit gerecht wordt vaak met kip of lamsvlees geserveerd. Maar wij gaan het liefst voor een vegetarische variant met wortel. Wanneer je dit gerecht maakt, zal je begrijpen waarom.

Naar het recept
Kruidige wortelkroketjes met ansjovismayonaise

Kruidige wortelkroketjes met ansjovismayonaise

Je zult niet sneller een beter wortel recept vinden dan dit. Want gaat er iets boven kroketjes? De gefrituurde hapjes zijn prachtig oranje van kleur en daarmee perfect te serveren op een Hollandse feestdag!

Naar het recept
Cover voor

Worteltulband

Bakker, heeft u ook worteltjestaart? Nou en of! Wij bakken de carrot cake het liefst volgens dit heerlijke recept. Hiermee maak je de klassiekere met een frisse citroenroomlaag en knapperige pecannoten.

Naar het recept
glutenvrije worteltjestaart

Frisse glutenvrije worteltjestaart

Wil je een carrot cake bakken, maar dan liever zonder gluten? Geen probleem! Deze worteltaart bak je met glutenvrij bloem. Zo kan iedereen ervan genieten. Vergeet vooral niet de sinaasappel boven het glazuur te raspen, dat maakt het geheel lekker fris.

Naar het recept

Ons favoriete wortel recept:

Redactiefavoriet
Wortel-pastinaaksoep

Wortel-pastinaaksoep

Tover je favoriete groenten om tot een heerlijke soep. Dit recept met wortel en pastinaak is een redactiefavoriet. Wanneer je zelf deze soep maakt, zal je snappen waarom. Het recept is makkelijk, snel en vooral ontzettend lekker. De zoete smaken van de wortel en pastinaak gaan ontzettend goed samen.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

1 el zonnebloemolie
1 ui (gesnipperd)
zout
3 teentjes knoflook (fijngehakt)
½ tl + extra gemalen zwarte-peperkorrels
handvol tijmblaadjes
2 winterwortels (geschild en in stukken)
2 pastinaken (geschild en in stukken)
1 l groentebouillon
50 ml + extra slagroom

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote pan en fruit er de ui met een snufje zout in ca. 10 minuten zacht in. Voeg de knoflook, ½ tl zwarte peper en de tijm toe en fruit kort mee. Voeg de groenten toe en bak al roerend nog 1 minuut. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook ca. 20 minuten tot de groenten zacht zijn.

  2. Voeg de room toe aan de pan en verhit kort. Pureer de soep met een staafmixer helemaal glad. Schenk de soep in kommen en garneer met wat extra room en gemalen zwarte peper.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Ella Tarn

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!