Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bekleed een cakevorm of broodbakvorm van 13 x 24 cm met bakpapier.

2. Rasp de wortels, gember en walnoten grof met behulp van een keukenmachine of handrasp (gebruik je de laatste optie, hak de noten dan even grof met de hand). Zet dit even opzij.

3. Meng de bruine basterdsuiker en plantaardige olie in een kom tot een dikke, bruine pasta. Klop de eieren er één voor één door en zorg ervoor dat het ei helemaal is opgenomen voordat je een nieuw eitje toe- voegt. Voeg het wortelmengsel, vanille-extract, de komijn en kaneel toe en roer even door met een spatel.

4. Zeef er nu de bloem, het zout, bakpoeder en baksoda boven en roer tot er geen klontjes meer inzitten. Schep
het beslag in de cakevorm en bak het in 45 tot 50 minuten goudbruin en gaar, of tot een prikker (of een mes) die in het midden wordt geprikt en er schoon uitkomt.

5. Zet de cakevorm op een rooster en laat de cake in de vorm afkoelen. Klop voor het glazuur de roomkaas, boter, poedersuiker en sinaasappelschil in een keukenmachine of met een elek- trische mixer mooi egaal en glad.

6. Smeer een dikke laag glazuur over de afgekoelde taart. Rasp voor het serveren nog wat extra sinaasappelschil over de bovenkant.

 

Meer lekkere recepten uit ‘Een ode aan groenten’, bestel dit groenteboek snel!
Alice Zaslavsky. Een ode aan groenten. Uitgeverij Good Cook. Prijs: 40,00 euro.