Wortel-biryani met komijn
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Bereiding
Meng 100 ml yoghurt met de tandoorikruiden, de komijn en de knoflook. Voeg wat zout toe en meng de wortel erdoorheen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C).
Verdeel ⅓ van de wortel over de bodem van een met olie ingevette ovenschaal of ovenbestendige pan. Verdeel er de helft van de rijst overheen en beleg met nog eens ⅓ van de wortel. Herhaal met de overgebleven rijst en wortel. Breng de bouillon in een pan aan de kook. Giet de hete bouillon voorzichtig over de wortel en rijst zodat alles op zijn plek blijft liggen. Dek af met aluminiumfolie of een deksel en zet het geheel ca. 25 minuten in de oven tot de rijst gaar is en de bouillon opgenomen is. Maak af met peterselie, de overige yoghurt en de chili-olie.