Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Kruidige wortelkroketjes met ansjovismayonaise

Kruidige wortelkroketjes met ansjovismayonaise

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • en 30 minuten wachttijd en 30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 20

Voor de vulling

Voor het krokante korstje

Voor de mayonaise

Bereiding

  1. Smelt voor de vulling de boter in een kleine pan op laag vuur. Roer de bloem erdoorheen en bak kort. Haal de pan van het vuur en voeg al roerend met een garde beetje bij beetje de melk toe zodat er geen klontjes ontstaan. Zet de pan weer op het vuur en breng het geheel aan de kook. Roer de wortel erdoorheen en kook al roerend enkele minuten tot het geheel ingedikt is tot een stevige massa. Haal van het vuur en breng op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in een schaal, dek af met vershoudfolie en laat afkoelen en minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Je kunt de vulling ook een dag van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren tot gebruik.

  2. Meng voor het korstje het paneermeel met het paprikapoeder, de anijszaadjes en een snuf zout. Verdeel de opgesteven vulling in 20 gelijke porties. Draai van elke portie een balletje en haal ieder balletje door het paneermeel, daarna door het ei en tot slot nog een keer door het paneermeel. Leg de gepaneerde balletjes op een schaal en herhaal tot de vulling op is. Zet de balletjes ca. 30 minuten in de koelkast.

  3. Doe voor de mayo alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en pureer tot een gladde saus.

  4. Vul een ruime (frituur)pan voor max. ⅓ met olie en verhit deze tot 180°C of tot een klein stukje brood er in ca. 30 seconden goudbruin in kleurt. Frituur de bitterballen, in 2-3 porties, in ca. 4 minuten goudbruin in de hete olie. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat kort uitlekken op keukenpapier. Serveer direct met de mayo, maar wees voorzichtig, de vulling is erg heet.

Per portie: 84 kcal | 6 g koolhydraten | 1 g eiwit | 6 g vet

van Patricia (@secretosdelsur)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)