Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Worteltulband

Worteltulband

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Schrap de wortels en was ze. Smelt 150 g boter. Klop de eieren met de basterdsuiker luchtig. Roer de gesmolten boter, de wortel, een snufje zout en de komijn door elkaar en meng ze door het eimengsel. Zeef 200 g zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder en spatel ze door het wortelmengsel.

  2. Vet een tulbandvorm in met een beetje boter en bestuif hem met een beetje bakmeel. Schep het beslag in de tulbandvorm en bak de cake ca. 50 minuten in de oven. Controleer de gaarheid door een houten prikker in het midden van de cake te steken. De prikker moet er schoon weer uitkomen.

  3. Neem de tulband uit de oven en laat hem ca. 10 minuten in de vorm afkoelen. Stort de tulband op een bord en laat hem verder afkoelen. Rooster de pecannoten in een droge pan en hak ze grof.

  4. Roer het citroensap, de zure room en de poedersuiker door elkaar. Schenk het glazuur over de tulband. Bestrooi het glazuur met de pecannoten.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)