Bereiding

  1. Dep voor de krokante tofu de tofu goed droog met een schone theedoek of keukenpapier. Verhit een scheut olie in een ruime koekenpan en bak er de tofu aan beide kanten op hoog vuur in. Bestrooi met zout. Meng het augurkennat en de mosterd in een bakje, leg hier de gebakken tofu in en laat minstens 1 uur, maar het liefst 1 nacht marineren in de koelkast.
  2. Verhit een flinke laag olie in een stevige (frituur)pan tot ca. 180°C. Meng het bakmeel met de maizena en haal de tofu uit de koelkast. Wentel de tofu door het maizenamengsel, weer door de marinade en vervolgens weer door de maizena tot er een goede korst ontstaat. Frituur de tofu, in porties, in 5-7 minuten goudbruin en krokant in de hete olie.
  3. Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar in een pannetje en breng aan de kook. Wentel de gefrituurde tofu door de saus. Halveer de broodjes en bestrijk alle broodjeshelften met mayonaise. Beleg de onderste broodjeshelften met de sla en leg de tofu erbovenop. Beleg met de augurk en de radijsjes en dek af met de overige broodjeshelften.

Receptuur en foodstyling: Victor de Launay Foto’s: Willem van Santen Styling: Alexandra Hereijgers