Noedels met crispy varkensgehakt en pittige paksoi
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de wokolie in een wok en bak er het varkensgehakt in 10-15 minuten goudbruin en knapperig in.
Was intussen de paksoi en verdeel hem in bladeren. Blancheer de paksoi in een pan met ruim kokend water 4-6 minuten tot de stengels zacht zijn. Giet af. Kook in een andere pan de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken.
Verhit de sesamolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak er de paksoi ca. 3 minuten in tot de randjes goudbruin kleuren. Voeg de chilivlokken, de Szechuanpeper en de helft van de knoflook toe en bak ca. 30 seconden verder tot het begint te geuren. Haal de pan van het vuur en zet een deksel erop om warm te houden.
Voeg de lente-ui, de overige knoflook en de gember toe aan het varkensgehakt en bak ca. 1 minuut. Voeg de sojasaus, de mirin en de rijstazijn toe en kook ca. 1 minuut mee.
Meng de noedels door het varkensgehakt. Serveer de noedels over borden of kommen en serveer de paksoi eroverheen.