Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Nieuwe-aardappelsalade met radijsjes en aioli

Nieuwe-aardappelsalade met radijsjes en aioli

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de ongeschilde aardappels in een grote pan met gezouten water in 15-20 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.

  2. Verhit de boter in een grote koekenpan en fruit er de ui in ca. 5 minuten glazig in. Voeg de knoflook toe en bak ca. 5 minuten verder. Voeg het mosterd- en korianderzaad toe en bak kort mee tot de aroma’s vrijkomen. Roer de mosterd en het citroensap erdoorheen en schep deze dressing in een kom.

  3. Verdeel de afgekoelde aardappels over een schoon werkblad en plet ze een voor een met de zijkant van een groot mes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak er de aardappels in 10-15 minuten rondom knapperig in. Laat de aardappels uitlekken op keukenpapier.

  4. Doe intussen voor de aioli de eidooiers, de knoflook en het citroensap met ruim zout en peper in een kleine blender en mix goed door elkaar. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe terwijl je alles verder mixt op lage snelheid tot er een dikke, gladde saus ontstaat.

  5. Doe de knapperige aardappels in een kom en meng er de meeste uien-boterdressing en de radijsjes doorheen. Strijk de aioli uit over een serveerschaal en leg er de aard appels bovenop. Lepel er de rest van de vinaigrette overheen en bestrooi met de dille.

Per portie: 490 kcal | 23 g koolhydraten | 4 g eiwit | 41 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush & Amanda James Foto’s: Vinny Whiteman Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Ella Tarn

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)