Tortilla's met kip in spicy chocolademole
Gemiddeld
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verdeel de kip in stukken (de vleugels, de kipfilets in 2 stukken, de kippendijen en de drumsticks**). Doe de kip in een ruime pan, voeg de bouillonblokjes toe en vul aan met genoeg water om de kip ruim te bedekken. Breng aan de kook en kook in ca. 30 minuten afgedekt op laag vuur gaar.
Meng intussen voor de tortilla’s 200 g bloem met het zout, de olie en ca. 125 ml water. Dek de kom af en laat het deeg afgedekt ca. 30 minuten rusten.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verhit intussen voor de mole de olie en fruit er de ui en de knoflook in. Voeg de specerijenmix toe en bak hem mee tot hij geurt. Voeg de amandelen, de pruimen en 200 ml water toe. Kook in ca. 10 minuten zacht. Roer de chocolade erdoorheen en laat hem smelten. Roer het cacaopoeder erdoorheen. Pureer het geheel tot een saus, breng op smaak met zout en bewaar tot de kip klaar is.
Neem de kip uit het kookvocht. Snijd de botten uit het kippenvlees en snijd het vlees in iets kleinere stukken. Leg het vlees in een ovenschaal en schenk de mole eroverheen. Bak ca. 15 minuten in de oven.
Verhit een koekenpan op hoog vuur. Verdeel het tortilladeeg in 10-12 balletjes. Rol de balletjes op een royaal met bloem bestoven werkblad uit tot platte tortilla’s. Bak de tortilla’s ca. 2
minuten per zijde in de hete pan tot ze zwart blakeren.Verdeel het kippenvlees met de mole over de tortilla’s en garneer met de jalapeñoen de rode ui. Lekker met een limoentje.