Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Wrijf de kippenbouten in met zout, peper en het chilipoeder. Braad de kip ca. 35 minuten op een rooster in de oven. Plaats een ovenschaal onder het rooster om het braadvocht op te vangen. Rooster het amandelschaafsel in een droge pan goudbruin. Hak het amandelschaafsel grof.
  2. Was de koriander, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de koriander grof. Snijd de rode peper in de lengte in en verwijder de zaadlijsten. Was de peper en snijd hem in dunne ringen.
  3. Neem de kip uit de oven en laat hem kort afkoelen. Verwarm de tortilla’s in de oven. Trek het krokante vel van de kippenbouten en snijd het in reepjes. Pluk met 2 vorken het kippenvlees van de botjes en trek het in reepjes. Meng de kip met het krokante vel, het amandelschaafsel, de rode peper, de koriander, het citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de tortilla’s over borden en verdeel het kipmengsel eroverheen.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Eigen collectie