Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
tortilla

Wraps over? Dit maak je ermee!

Advertentie

Elke dinsdag delen we de beste tips & tricks voor zo weinig mogelijk verspilling in je keuken. Want waarom zou je voedsel weggooien als je er ook wat lekkers mee kan maken? Dat is goed voor je portemonnee én het milieu. Dit keer vertellen welke recepten je kan maken wanneer je wraps over hebt.

No waste: wraps

Heb je van de maaltijd van gisteren wraps over? Geen probleem! Laat deze overgebleven wraps niet in de koelkast liggen tot ze niet meer goed zijn maar maak er gelijk de volgende dag de meest lekkere recepten mee. Ter inspiratie hebben wij een lijstje samengesteld vol verrassende recepten. De volgende keer zijn overgebleven wraps in het pak geen vloek maar een zegen!

Wil je iedere week de beste kooktips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wraps over

Wraps over? Volgens het Voedingscentrum kun je deze tot twee dagen in de koelkast bewaren. Tijd zat dus om de onderstaande heerlijke recepten te maken! Wil je ze liever langer bewaren zodat je er op een ander moment mee aan de slag kan? Dan kan je tortilla’s ook invriezen. Ingevoren blijven wraps tot wel zes maanden goed.

Tortillachips

Geen chips in huis maar wel wraps over? Dan is dit het recept voor jou! Met je overgebleven tortilla’s kan je namelijk heel eenvoudig zelf chips maken. Snijd de tortilla’s nonchalant in stukken en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng wat kaas, komijnzaad, paprikapoeder en 2 el olijfolie met de tortilla’s en bak ze in 15-20 minuten krokant in de oven.

> naar het recept: guacamole met cheesy tortillachips 

wraps over

Tortilla-tosti

Snel een Mexicaans feestje in elkaar draaien? Tover je overgebleven tortilla’s om tot tosti. Het idee is simpel: je vervangt het brood simpelweg door een wrap en belegt het vervolgens naar keuze. Wat denk je bijvoorbeeld van dit recept met pittig gehakt en kaas? Lekker met wat extra salsa!

> naar het recept: tortilla-tosti met pittig gehakt en kaas

Mexicaans feestje: Tortilla-tosti met pittig gehakt en kaas

Tortillabakjes met guacamole

Bij een onverwachte borrel zijn overgebleven tortilla’s je beste vriend. Je maakt er namelijk eenvoudig smaakvolle bakjes van om te vullen met guacamole, bonen, paprika en maïs. Laat de Mexicaanse fiësta maar beginnen!

> naar het recept: tortillabakjes met guacamole, bonen, paprika en mais 

Tortillabakjes met guacamole, bonen, paprika en mais

Lees ook: Deze megasnelle TikTok wrap hack gaat je leven veranderen

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!