Advertentie
No waste: wraps
Heb je van de maaltijd van gisteren wraps over? Geen probleem! Laat deze overgebleven wraps niet in de koelkast liggen tot ze niet meer goed zijn maar maak er gelijk de volgende dag de meest lekkere recepten mee. Ter inspiratie hebben wij een lijstje samengesteld vol verrassende recepten. De volgende keer zijn overgebleven wraps in het pak geen vloek maar een zegen!
Wil je iedere week de beste kooktips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Wraps over
Wraps over? Volgens het Voedingscentrum kun je deze tot twee dagen in de koelkast bewaren. Tijd zat dus om de onderstaande heerlijke recepten te maken! Wil je ze liever langer bewaren zodat je er op een ander moment mee aan de slag kan? Dan kan je tortilla’s ook invriezen. Ingevoren blijven wraps tot wel zes maanden goed.
Tortillachips
Geen chips in huis maar wel wraps over? Dan is dit het recept voor jou! Met je overgebleven tortilla’s kan je namelijk heel eenvoudig zelf chips maken. Snijd de tortilla’s nonchalant in stukken en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng wat kaas, komijnzaad, paprikapoeder en 2 el olijfolie met de tortilla’s en bak ze in 15-20 minuten krokant in de oven.
> naar het recept: guacamole met cheesy tortillachips
Tortilla-tosti
Snel een Mexicaans feestje in elkaar draaien? Tover je overgebleven tortilla’s om tot tosti. Het idee is simpel: je vervangt het brood simpelweg door een wrap en belegt het vervolgens naar keuze. Wat denk je bijvoorbeeld van dit recept met pittig gehakt en kaas? Lekker met wat extra salsa!
> naar het recept: tortilla-tosti met pittig gehakt en kaas
Tortillabakjes met guacamole
Bij een onverwachte borrel zijn overgebleven tortilla’s je beste vriend. Je maakt er namelijk eenvoudig smaakvolle bakjes van om te vullen met guacamole, bonen, paprika en maïs. Laat de Mexicaanse fiësta maar beginnen!
> naar het recept: tortillabakjes met guacamole, bonen, paprika en mais
Lees ook: Deze megasnelle TikTok wrap hack gaat je leven veranderen
Onze tips
Wat is het verschil tussen snert en erwtensoep?
Column van Raghenie: de Surinaams-Javaanse keuken
Spruitjes koken en bereiden: zo doe je dat
Zelf maken: guacamole dip
Column van Raghenie: de Hindostaanse eetcultuur
Gnocchi koken: zo doe je dat
Zalm op de huid bakken: zo doe je dat
Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips
7x verschillende soorten paddenstoelen om mee te koken
Zelf appelmoes maken: zo doe je dat op de ouderwetse manier
Overgebleven beurse appels? Deze heerlijke recepten maak je ermee!
Column van Raghenie: eten met pit
Appelflappen maken: zo doe je dat!
Broccoli bereiden: zo doe je dat
Stamppot maken: zo maak je hem nóg lekkerder
Zo kun je aardappels koken en bereiden
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.