
No waste: wraps
Lees verder na de advertentie
Heb je van de maaltijd van gisteren wraps over? Geen probleem! Laat deze overgebleven wraps niet in de koelkast liggen tot ze niet meer goed zijn maar maak er gelijk de volgende dag de meest lekkere recepten mee. Ter inspiratie hebben wij een lijstje samengesteld vol verrassende recepten. De volgende keer zijn overgebleven wraps in het pak geen vloek maar een zegen!
Wil je iedere week de beste kooktips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Wraps over
Wraps over? Volgens het Voedingscentrum kun je deze tot twee dagen in de koelkast bewaren. Tijd zat dus om de onderstaande heerlijke recepten te maken! Wil je ze liever langer bewaren zodat je er op een ander moment mee aan de slag kan? Dan kan je tortilla’s ook invriezen. Ingevoren blijven wraps tot wel zes maanden goed.
Tortillachips
Geen chips in huis maar wel wraps over? Dan is dit het recept voor jou! Met je overgebleven tortilla’s kan je namelijk heel eenvoudig zelf chips maken. Snijd de tortilla’s nonchalant in stukken en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng wat kaas, komijnzaad, paprikapoeder en 2 el olijfolie met de tortilla’s en bak ze in 15-20 minuten krokant in de oven.
> naar het recept: guacamole met cheesy tortillachips
Tortilla-tosti
Snel een Mexicaans feestje in elkaar draaien? Tover je overgebleven tortilla’s om tot tosti. Het idee is simpel: je vervangt het brood simpelweg door een wrap en belegt het vervolgens naar keuze. Wat denk je bijvoorbeeld van dit recept met pittig gehakt en kaas? Lekker met wat extra salsa!
> naar het recept: tortilla-tosti met pittig gehakt en kaas
Tortillabakjes met guacamole
Bij een onverwachte borrel zijn overgebleven tortilla’s je beste vriend. Je maakt er namelijk eenvoudig smaakvolle bakjes van om te vullen met guacamole, bonen, paprika en maïs. Laat de Mexicaanse fiësta maar beginnen!
> naar het recept: tortillabakjes met guacamole, bonen, paprika en mais
Lees ook: Deze megasnelle TikTok wrap hack gaat je leven veranderen
Onze tips

Juli op z’n best: dit zijn de groenten en fruit van het seizoen

Van zure room tot crème fraîche: alle soorten room uitgelegd

Kersen ontpitten: zo doe je dat supersnel

Dit is waarom je kersen nooit in de koelkast moet bewaren

Dit is de perfecte temperatuur voor de barbecue (en zo hou je ‘m stabiel)

Bubbels met een budget: bestaat er ook goedkope champagne?

Zuid-Amerikaanse klassieker: dit moet je weten over ceviche

Wat is maple syrup en wat kun je ermee?

Spaanse sangria maken: tips & recepten

Spinazie koken: zo doe je dat

Zo houd je fruitvliegjes weg uit je keuken: 10 slimme tips

De marinadehack die iedere BBQ-liefhebber moet kennen

Waarom jouw kip van de BBQ altijd droog is (en hoe je het oplost)

Van sangria tot clara: deze Spaanse drankjes moet je proeven

Jord Althuizen: “Deze BBQ basics mag je niet missen”

Picanha grillen als een pro? Zó doe je dat op de BBQ of kamado
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.