Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Guacamole met cheesy tortillachips

Guacamole met cheesy tortillachips

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Snijd de tortilla’s nonchalant in stukken en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de kaas, het komijnzaad, het paprikapoeder en 2 el olijfolie met de tortilla’s en bak ze in 15-20 minuten krokant in de oven.

  2. Pel en snipper de knoflook en de zoete ui. Snijd de rode peper in de lengte in en verwijder de zaadlijsten. Was de rode peper en snijd hem fijn. Was de koriander, schud hem droog en hak grof. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Prak het avocadovruchtvlees met een vork fijn en meng er het limoensap, de rode peper, de ui, de knoflook en de koriander doorheen. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Schep de guacamole in het midden van een grote schaal en verdeel er de tortillachips omheen.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)