Guacamole met cheesy tortillachips
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Snijd de tortilla’s nonchalant in stukken en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de kaas, het komijnzaad, het paprikapoeder en 2 el olijfolie met de tortilla’s en bak ze in 15-20 minuten krokant in de oven.
Pel en snipper de knoflook en de zoete ui. Snijd de rode peper in de lengte in en verwijder de zaadlijsten. Was de rode peper en snijd hem fijn. Was de koriander, schud hem droog en hak grof. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Prak het avocadovruchtvlees met een vork fijn en meng er het limoensap, de rode peper, de ui, de knoflook en de koriander doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de guacamole in het midden van een grote schaal en verdeel er de tortillachips omheen.