Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Guacamole met cheesy tortillachips

Guacamole met cheesy tortillachips

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Dit recept kan het eigenlijk nooit fout doen. Varieer met verschillende chips of kies bijvoorbeeld voor een pittige guacamole. Gegarandeerd succes!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Voor de cheesy tortillachips

Voor de guacamole

Benodigdheden

  • bakpapier
Dit recept kan het eigenlijk nooit fout doen. Varieer met verschillende chips of kies bijvoorbeeld voor een pittige guacamole. Gegarandeerd succes!

Bereiding

  1. Voor de cheesy tortillachips:

    verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Snijd de tortilla’s nonchalant in stukken en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de kaas, het komijnzaad, het paprikapoeder en 2 el olijfolie met de tortilla’s en bak ze in 15-20 minuten krokant in de oven.

  2. Voor de guacamole:

    pel en snipper de knoflook en de zoete ui. Snijd de rode peper in de lengte in en verwijder de zaadlijsten. Was de rode peper en snijd hem fijn. Was de koriander, schud hem droog en hak grof. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Prak het avocadovruchtvlees met een vork fijn en meng er het limoensap, de rode peper, de ui, de knoflook en de koriander doorheen. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Schep de guacamole in het midden van een grote schaal en verdeel er de tortillachips omheen.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (8 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!