Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Taco met pittige kipsalade en avocado

Taco met pittige kipsalade en avocado

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Een snelle en superlekkere avondmaaltijd. Net even wat specialer door de kip die pittig is gekruid met chiliolie. De avocado is een fijne tegenhanger van de pit!

Bereiding

  1. Maak eerst de kipsalade. Snijd de lente-uitjes fijn en pers de knoflook. Hak de verse munt en koriander fijn.

  2. Meng in een kommetje de sesampasta, chiliolie, sojasaus, rijstazijn of het citroensap, de suiker, knoflook, lente-ui, fijngehakte koriander en munt en sesamzaadjes.

  3. Bak de kipfilet gaar in de olijfolie en trek uiteen met twee vorken. Vermeng de kip onder de dressing.

  4. Snijd de avocado in schijfjes en besprenkel meteen met citroensap.

  5. Warm de taco’s op in een pan in de magnetron. Leg de slablaadjes op de taco’s, verdeel er de kipsalade over en de avocadoschijfjes.

  6. Werk af met nigellazaadjes.

Tip: dit is een heerlijke manier om restjes koude kip te verwerken.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

2.8 / 5.0 (4 stemmen)
Uit het boek

Taco’s & Tortilla’s

€ 19,99
Cover voor Taco’s & Tortilla’s