Taco met pittige kipsalade en avocado
Eenvoudig4 personen20 minuten bereiden
Een snelle en superlekkere avondmaaltijd. Net even wat specialer door de kip die pittig is gekruid met chiliolie. De avocado is een fijne tegenhanger van de pit!
Ingrediënten
- 2 lente-uitjes
- 3 teentjes knoflook
- enkele takjes verse munt
- koriander
- 2 el sesampasta
- 2 el chiliolie
- 2 el sojasaus
- 2 el rijstazijn of citroensap
- 2 tl suiker
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
- 600 g kipfilet (of vlees van een ontbeende gebraden kip)
- 2 el olijfolie
- 1 avocado
- sap van 1/2 citroen
- 8 taco's
- 100 g gemengde slablaadjes
- 1 tl nigellazaadjes
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Maak eerst de kipsalade. Snijd de lente-uitjes fijn en pers de knoflook. Hak de verse munt en koriander fijn.
- Meng in een kommetje de sesampasta, chiliolie, sojasaus, rijstazijn of het citroensap, de suiker, knoflook, lente-ui, fijngehakte koriander en munt en sesamzaadjes.
- Bak de kipfilet gaar in de olijfolie en trek uiteen met twee vorken. Vermeng de kip onder de dressing.
- Snijd de avocado in schijfjes en besprenkel meteen met citroensap.
- Warm de taco’s op in een pan in de magnetron. Leg de slablaadjes op de taco’s, verdeel er de kipsalade over en de avocadoschijfjes.
- Werk af met nigellazaadjes.
Tip: dit is een heerlijke manier om restjes koude kip te verwerken.

Recept uit het boek:
Taco’s & Tortilla’s