Bereiding

Zo kun je je barbecue of tuinfeestje gemakkelijk voorbereiden. Marineer je vlees een dag van tevoren, vacumeer het en leg het tot gebruik in de koelkast. In dit recept garen we de gemarineerde kip sous-vide, waardoor hij boterzacht wordt en vol smaak. Nog even de grill erover, en je kip is in optima forma. Heerlijk op deze spicy tortilla’s met frisse guacamole.

  1. Pel en snipper de knoflook. Smelt de boter en roer er de helft van de knoflook doorheen. Doe de kipfilet in een vacuümzak en zorg dat ze netjes naast elkaar liggen. Giet de knoflookboter in de zak en vacumeer met de Solis Vac Prestige.
  2. Leg de zak met kip in een warmwaterbad in de Solis Sous-Vide Cooker Pro en laat de temperatuur oplopen tot 65°C. Houd de temperatuur ca. 30 minuten op 65°C.
  3. Was de komkommer en snijd hem in reepjes. Was de rode peper en hak hem fijn. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Prak de avocado met de overige knoflook, de chilipeper, het limoensap, zout en peper fijn. Pel de rode ui en snijd hem in ringen.
  4. Neem de kip uit het water, snijd de vacuümzak open en neem de kip er voorzichtig uit. Dep de kip droog met keukenpapier en bestrijk hem met olijfolie. Gril de kip op de hete Solis Teppanyaki@ Home in ca. 3 minuten goudbruin. Laat de kip ca. 2 minuten rusten onder aluminiumfolie. Gril intussen de wraps op de Solis Teppanyaki@ Home.
  5. Snijd de kip in plakken. Verdeel de kip, de komkommer, de guacamole en de rode ui over de wrap. Verdeel de chilisaus eroverheen. Smakelijk!

Bij aanschaf van de Solis Vac Prestige maak je kans op een Buurt-BBQ t.w.v. 2000 euro of een van de andere BBQ-prijzen! Kijk op vacuumlab.blog. Meer informatie over Solis vind je hier