Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
recepten met venkel: kip met venkel en sinaasappel

Kip uit de oven: de beste recepten

Advertentie

Met kip kun je alle kanten op: bakken, braden, stomen of sudderen. Maar onze favoriete bereiding is kip uit de oven. Dat is makkelijk én vooral heel erg lekker, dat bewijzen deze heerlijke recepten voor kip uit de oven wel!

Kip uit de oven

Kip uit de oven is altijd een goed idee. Zeker wanneer je een van deze heerlijke kip gerechten maakt na een drukke werkdag of op een luie zondag. Wij delen eenvoudige recepten voor het avondeten voor doordeweeks en uitpakkers voor in het weekend. Zo kun je elke dag van de week kip uit de oven bereiden!

recepten met venkel: kip met venkel en sinaasappel

Kip met venkel en sinaasappel

Wist je dat venkel en sinaasappel een gouden combinatie zijn? Zeker wanneer je de twee combineert in dit heerlijke gerecht voor kip uit de oven. Door alle ingrediënten samen te garen, nemen ze elkaars smaken mooi op.

Naar het recept

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
boterbonen, kip en citroen, donna hay

Citroen, olijven, boterbonen en kip

Donna Hay vertelt over haar recept: “Voor een gerecht zo vol uitgesproken smaken en texturen kost deze kipschotel verrassend weinig inspanning. De citroen, knoflook, zoute olijven, romige bonen en knapperige cavolo nero doen het zware werk. Dit noem ik nu eenpans-perfectie”

Naar het recept
Kip puttanesca uit de oven

Kip puttanesca uit de oven

Wat krijg je als je alle basisingrediënten uit de Italiaanse keuken met elkaar combineert? Een heerlijke saus genaamd puttanesca. Wanneer je de kip uit de oven hierin gaart, neemt het eenvoudig alle smaken in zich op. Lekker met rijst, couscous, korte pasta of knapperig brood en een groene salade.

Naar het recept
mosterdkip

Mosterdkip in tomatensaus

Door je vlees te marineren in mosterd wordt het lekker mals. Dat komt door het zuurtje in de saus dat dus niet alleen lekker veel smaak geeft. Probeer het maar eens uit!

Naar het recept
Geroosterde kip tandoori met yoghurt-muntsaus

Geroosterde kip tandoori met yoghurt-muntsaus

Er is onder de roasts misschien geen grotere klassieker dan een hele gebraden kip. Makkelijk te bereiden, altijd lekker en een echte allemansvriend. Deze versie met dragon, radijsjes, lente-ui en citroen zit bomvol frisse smaken. De perfecte roast voor het voorjaar!

Naar het recept
REDACTIEFAVORIET
recepten met venkel: kip met venkel en sinaasappel

Kip met venkel en sinaasappel

Wist je dat venkel en sinaasappel een gouden combinatie zijn? Zeker wanneer je de twee combineert in dit heerlijke gerecht voor kip uit de oven. Door alle ingrediënten samen te garen, nemen ze elkaars smaken mooi op.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 2 el boter
  • 2 venkelknollen (in dikke plakken)
  • 1 sinaasappel (½ in partjes & ½ uitgeperst)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl venkelzaad
  • zout en peper
  • 4 kipfilet (ca. 600 g (bij voorkeur met huid))
  • 100 ml Ricard Pastis (Franse anijslikeur)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een ovenschaal in met 1 el boter. Verdeel de venkel en de sinaasappelpartjes over de ovenschaal. Bedruip met de olijfolie en bestrooi met het venkelzaad, zout en peper. Meng alles goed door elkaar en rooster ca. 15 minuten in de oven.

  2. Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Verhit de overige boter in een koekenpan en bak er de kipfilets op de huidkant 4-5 minuten in tot ze mooi goudbruin zijn. Draai de kip en bak nog 1 minuut. Blus af met de Ricard Pastis en het sinaasappelsap.

  3. Leg de kip op de venkel in de ovenschaal met de huidkant naar boven en giet er het vocht uit de pan overheen. Bak nog ca. 10 minuten verder tot de kip gaar is. Controleer eventueel de kerntemperatuur met een kernthermometer, deze moet ca. 70°C zijn. Neem uit de oven laat ca. 10 minuten rusten voor het serveren.

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!