Kip uit de oven

Kip uit de oven is altijd een goed idee. Zeker wanneer je een van deze heerlijke recepten maakt na een drukke werkdag of op een luie zondag. Wij delen eenvoudige recepten voor het avondeten voor doordeweeks en uitpakkers voor in het weekend. Zo kun je elke dag van de week kip uit de oven bereiden!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Kip met venkel en sinaasappel

Wist je dat venkel en sinaasappel een gouden combinatie zijn? Zeker wanneer je de twee combineert in dit heerlijke gerecht voor kip uit de oven. Door alle ingrediënten samen te garen, nemen ze elkaars smaken mooi op.

> naar het recept: kip met venkel en sinaasappel

recepten met venkel: kip met venkel en sinaasappel

Citroen, olijven, boterbonen en kip

Donna Hay vertelt over haar recept: “Voor een gerecht zo vol uitgesproken smaken en texturen kost deze kipschotel verrassend weinig inspanning. De citroen, knoflook, zoute olijven, romige bonen en knapperige cavolo nero doen het zware werk. Dit noem ik nu eenpans-perfectie”

> naar het recept: citroen, olijven, boterbonen en kip 

boterbonen, kip en citroen, donna hay

Kip puttanesca uit de oven

Wat krijg je als je alle basisingrediënten uit de Italiaanse keuken met elkaar combineert? Een heerlijke saus genaamd puttanesca. Wanneer je de kip uit de oven hierin gaart, neemt het eenvoudig alle smaken in zich op. Lekker met rijst, couscous, korte pasta of knapperig brood en een groene salade.

> naar het recept: kip puttanesca uit de oven 

Kip puttanesca uit de oven

Mosterdkip in tomatensaus

Door je vlees te marineren in mosterd wordt het lekker mals. Dat komt door het zuurtje in de saus dat dus niet alleen lekker veel smaak geeft. Probeer het maar eens uit!

> naar het recept: mosterdkip in tomatensaus

mosterdkip

Geroosterde kip tandoori met yoghurt-muntsaus

Er is onder de roasts misschien geen grotere klassieker dan een hele gebraden kip. Makkelijk te bereiden, altijd lekker en een echte allemansvriend. Deze versie met dragon, radijsjes, lente-ui en citroen zit bomvol frisse smaken. De perfecte roast voor het voorjaar!

> naar het recept: gebraden kip met voorjaarsgroenten

Gebraden kip met voorjaarsgroenten

Lees ook: Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven recepten