Abonneren
Foodies 08/2025
Spaanse zomer
cover met spaanse gazpacho in kom
Kippenpoten uit de oven

Kip uit de oven: dit zijn onze favoriete recepten

Met kip kun je alle kanten op: bakken, braden, stomen of sudderen. Maar onze favoriete bereiding is kip uit de oven. Dat is makkelijk én vooral heel erg lekker, dat bewijzen deze heerlijke recepten voor kip uit de oven wel!

Lees verder na de advertentie

Kip uit de oven

Kip uit de oven is altijd een goed idee. Zeker wanneer je een van deze heerlijke kip gerechten maakt na een drukke werkdag of op een luie zondag. Wij delen eenvoudige recepten voor het avondeten voor doordeweeks en uitpakkers voor in het weekend. Zo kun je elke dag van de week kip uit de oven bereiden!

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Kippenpoten uit de oven

Kippenpoten uit de oven

Dit eenvoudige recept bewijst dat lekker koken niet ingewikkeld hoeft te zijn. Met een paar basisingrediënten zet je in een handomdraai iets heerlijks op tafel.

Naar het recept
Cajun kip uit de oven

Cajun kip uit de oven van Jamie Oliver

Deze kip uit de oven staat in een uur op tafel. Naast de malse kip voeg je zoete uien en paprika’s toe samen met fluffy rijst, yoghurt en rucola. Om je vingers bij af te likken!

Naar het recept
recepten met venkel: kip met venkel en sinaasappel

Kip met venkel en sinaasappel

Wist je dat venkel en sinaasappel een gouden combinatie zijn? Zeker wanneer je de twee combineert in dit heerlijke gerecht voor kip uit de oven. Door alle ingrediënten samen te garen, nemen ze elkaars smaken mooi op.

Naar het recept
boterbonen, kip en citroen, donna hay

Citroen, olijven, boterbonen en kip

Donna Hay vertelt over haar recept: “Voor een gerecht zo vol uitgesproken smaken en texturen kost deze kipschotel verrassend weinig inspanning. De citroen, knoflook, zoute olijven, romige bonen en knapperige cavolo nero doen het zware werk. Dit noem ik nu eenpans-perfectie”

Naar het recept

Tip!

hele kip uit de oven

Hele kip uit de oven

De lekkerste hele kip uit de oven maak je natuurlijk zelf. Met dit handige stappenplan zet je in no-time een knapperige kippenbout op tafel. Een hele kip bereiden is namelijk een stuk makkelijker dan je denkt.

Naar het recept
Kip puttanesca uit de oven

Kip puttanesca uit de oven

Wat krijg je als je alle basisingrediënten uit de Italiaanse keuken met elkaar combineert? Een heerlijke saus genaamd puttanesca. Wanneer je de kip uit de oven hierin gaart, neemt het eenvoudig alle smaken in zich op. Lekker met rijst, couscous, korte pasta of knapperig brood en een groene salade.

Naar het recept
mosterdkip

Mosterdkip in tomatensaus

Door je vlees te marineren in mosterd wordt het lekker mals. Dat komt door het zuurtje in de saus dat dus niet alleen lekker veel smaak geeft. Probeer het maar eens uit!

Naar het recept
Geroosterde kip tandoori met yoghurt-muntsaus

Geroosterde kip tandoori met yoghurt-muntsaus

Er is onder de roasts misschien geen grotere klassieker dan een hele gebraden kip. Makkelijk te bereiden, altijd lekker en een echte allemansvriend. Deze versie met dragon, radijsjes, lente-ui en citroen zit bomvol frisse smaken. De perfecte roast voor het voorjaar!

Naar het recept

Ons favoriete kip uit de oven recept:

REDACTIEFAVORIET
Kippenpoten uit de oven

Kippenpoten uit de oven

Dit eenvoudige recept bewijst dat lekker koken niet ingewikkeld hoeft te zijn. Met een paar basisingrediënten zet je in een handomdraai iets heerlijks op tafel.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 4 kippenpoten (met vel)
  • 4 el barbecuesaus

Voor de rub

  • 1 tl zout
  • 1/2 tl suiker
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng alle ingrediënten voor de rub en wrijf de kippenpoten hiermee rondom goed in.

  2. Leg de kippenpoten met de velzijde omhoog in een ovenschaal. Rooster de kippenpoten in ca. 45 minuten gaar en knapperig in de oven.

  3. Bestrijk de kippenpoten met de barbecuesaus voor een mooi glimmend laagje en zet nog ca. 5 minuten terug in de oven. Lekker met frietjes.

Fotografie en receptuur: Willem van Santen

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!