Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Kippenpoten uit de oven

Kippenpoten uit de oven

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Dit eenvoudige recept bewijst dat lekker koken niet ingewikkeld hoeft te zijn. Met een paar basisingrediënten zet je in een handomdraai iets heerlijks op tafel.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
3

Ingrediënten

Voor de rub

Dit eenvoudige recept bewijst dat lekker koken niet ingewikkeld hoeft te zijn. Met een paar basisingrediënten zet je in een handomdraai iets heerlijks op tafel.
Tip
Bak halve bollen knoflook en citroenpartjes mee voor nog meer smaak. Bestrooi voor het serveren met basilicumblaadjes.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng alle ingrediënten voor de rub en wrijf de kippenpoten hiermee rondom goed in.

  2. Leg de kippenpoten met de velzijde omhoog in een ovenschaal. Rooster de kippenpoten in ca. 45 minuten gaar en knapperig in de oven.

  3. Bestrijk de kippenpoten met de barbecuesaus voor een mooi glimmend laagje en zet nog ca. 5 minuten terug in de oven. Lekker met frietjes.

Per portie: 170 kcal | 5 g koolhydraten | 19 g eiwit | 8 g vet

Fotografie en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (14 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!